avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calcul pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calcul pensie alimentara

In hotararea definitiva platesc 25% din venitul net realizat pensie alimentara. In acest venit intra si ore noapte/ore suplimentare/sporuri/prime. Doresc sa stiu daca este normal ca acestea sa intre la calcularea pensiei alimentare si de ce nu intra salariul de baza net.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 12:50, 31 August 2017
Legea stabilește plata UNUI PROCENT din venitul NET lunar.
`
Art. 529 din NOUL COD CIVIL - Cuantumul întreţinerii:
(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.
(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.
(3) Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat.
Buna ziua,
Legiuitorul a stabilit, prin art. 529 alin. 2 C.Civ. ca pensia se stabileste ,,DIN VENITUL NET" deci din tot ce iei in mana.
Ultima modificare: Joi, 31 August 2017
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Denireb Denireb Buna ziua! As dori sa stiu cum se calculeaza pensia alimentara (vezi toată discuția)
Stabilirea pensiei alimentare in divortul cu copii minori Adrinuta Adrinuta Buna ziua, Sunt in procedura de divort prin mediere si asi dori sa stiu cum se stabileste pensia alimentara pentru doi copii.(cuantumul intretinerii a doi ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pt cu copil cu handicap motor sever Ramona 12 Ramona 12 Ce pensie alimentara trebuie sa dea prietena mea dacă în urma divortului fosta soacra dorește sa aibă grija de nepoata ei cu grad de handicap motor sever ... (vezi toată discuția)