avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua! As dori sa stiu cum se calculeaza pensia alimentara
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 15:44, 23 Iulie 2017
Buna ziua,
Conform prevederilor art. 529 C.Civ.
Art. 529 C.Civ.
Cuantumul întreţinerii
(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.
(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.
(3) Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat.

Functie de numarul de copii si de INTREG VENITUL NET!
Va multumesc din suflet ! Mentionez ca el nu are venit declarat, este muzicant. In acest caz nu se calculeaza la salariul minim pe economie? Acum 5 ani cand s-a stabilit 25% din venit erau 175 lei, acum el ii da aceeasi suma. Este vorba doar de un copil. El nu mai are copii.
Buna ziua,
Daca nu aveti cum sa dovediti ca are venit calculul se va face la salariul minim pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie intretinere minor narcisa raveca narcisa raveca Buna ziua,va rog sa imi spuneti cat la suta din salariul parintelui revine copilului ?multumesc (vezi toată discuția)
Pensie intretinere Valicurta Valicurta Bună ziua! Aș dori să știu cât este cuantumul pensiei de întreținere minor având în vedere salariu minim pe economie de la 1 ianuarie? (vezi toată discuția)
Calcul pensie alimentara catalinmariusmarin catalinmariusmarin In hotararea definitiva platesc 25% din venitul net realizat pensie alimentara. In acest venit intra si ore noapte/ore suplimentare/sporuri/prime. Doresc sa ... (vezi toată discuția)