avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Un salariat are de achitat pensie alimentara conform hotararii de divort pentru 2 copii in cuantum de 1/3 din salariul net. Intre timp unul din copii devine major si se angajeaza. Pentru copilul ramas cat se retine din salariu ca pensie alimentara???? Ii trebuie alta hotarare???
Cel mai recent răspuns: rak0770 , utilizator 17:02, 10 Octombrie 2012
Pentru un singur copil cuantumul pensiei este de pana la 25%. Platiti de buna voie aceasta suma sau obtineti o hotarare daca este nevoie pt serviciul personal al unitatii la care lucreaza salariatul.
Ce lege spune acest lucru? Mie mi-a spus ca trebuie sa-i opresc la jumatate? Cum este legal?

Art. 529. Noul cod civil - Cuantumul intretinerii.

(1) Intretinerea este datorata potrivit cu nevoia celui care o cere si cu mijloacele celui care urmeaza a o plati.

(2) Cand intretinerea este datorata de parinte, ea se stabileste pana la o patrime din venitul sau lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii si o jumatate pentru 3 sau mai multi copii.

(3) Cuantumul intretinerii datorate copiilor, impreuna cu intretinerea datorata altor persoane, potrivit legii, nu poate depasi jumatate din venitul net lunar al celui obligat

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie alimentara catalinmariusmarin catalinmariusmarin In hotararea definitiva platesc 25% din venitul net realizat pensie alimentara. In acest venit intra si ore noapte/ore suplimentare/sporuri/prime. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Lamuriri pensie alimentara Ursutz Ursutz Buna ziua, Imi poate spune cineva daca 1/3 din salariul net ca pensie alimentara este valabila doar pentru cei care au 2 copii sau se aplica si la cei care ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Adrian22hma Adrian22hma Buna am o intrebare.Am divortat in Spania si acum traiesc in Romanía ,in Spania plateam pensie alimentara pentru un copil 250€ CE se trebuie sa FAC in ... (vezi toată discuția)