Imi poate spune cineva daca 1/3 din salariul net ca pensie alimentara este valabila doar pentru cei care au 2 copii sau se aplica si la cei care au un singur copil?
P.S. Intrebare nu este pusa in interesul meu pentru ca inca nu am copii.
ART. 529 c.civ.
Cuantumul întreţinerii
(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.
(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.
(3) Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat.
Multumesc pentru raspuns. Insa dilema mea ramane. In cazul despre care vorbesc, parintele care plateste pensia alimentara are un singur copil si plateste exact o treime din salariul net declarat. Sa inteleg ca se poate si varianta acesta?
Probabil ca dvs nu cunoasteti exact situatia de fapt, nu poate fi obligat la o pensie de intretinerea mai mare decat prevede legea, mai putin se poate.
Situatia o cunosc foarte bine. Mi-au trecut prin fata ochilor toate documentele depuse pentru pensia alimentara si nu numai. Multumesc mult pentru raspunsuri!