avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pensie alimentara

Buna am o intrebare.Am divortat in Spania si acum traiesc in Romanía ,in Spania plateam pensie alimentara pentru un copil 250€ CE se trebuie sa FAC in Romanía pentru ca este aproape un salariu?se poate modifica pensía alimentara data de autoritatile spaniole si recalcula totul in Romanía unde locuiesc?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Martie 2020
Adrian22hma, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pensia poate fi raportata la venitul net efectiv, nu mai putin de salariul minim pe economia nationala.

CAPITOLUL IV
Stabilirea şi executarea obligaţiei de întreţinere

Art. 529

Cuantumul întreţinerii

(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.

(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.

(3) Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie alimentara catalinmariusmarin catalinmariusmarin In hotararea definitiva platesc 25% din venitul net realizat pensie alimentara. In acest venit intra si ore noapte/ore suplimentare/sporuri/prime. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
De unde pot știi cât trebuie sa plătească pensie alimentara ... Pufi1982 Pufi1982 De unde pot știi cât trebuie sa plătească pensie alimentara fostul soț? Cum pot sa l fac sa plătească pensie alimentara din urma dacă el nu vrea? ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara rak0770 rak0770 Un salariat are de achitat pensie alimentara conform hotararii de divort pentru 2 copii in cuantum de 1/3 din salariul net. Intre timp unul din copii devine ... (vezi toată discuția)