Bună seara, am un copil de câteva luni dar nu sunt căsătorită cu tatăl lui, iar relația noastră a ajuns la final! Copilul poartă ambele nume! Care este cuantumul acordat de lege, în procente, din salariul părintelui care plătește pensia alimentară? Pun această întrebare că poate cădem de comun acord, fără a mai ajunge în instanță, asupra sumei pe care acesta să o plătească pentru creșterea copilului!!! Iar în cazul în care si-ar dori, ar putea sa ceară sa-i fie încredințat lui? Menționez că bebelușul are 6 luni, este alăptat la sân și eu am indemnizație pentru creșterea copilului! Mulțumesc
Autoritatea parinteasca va fi in comun, insa unul dintre parinti poate solicita stabilirea locuintei copilului la domiciliul sau daca motiveaza corespunzator. Dar, in situatia dvs., nu cred ca va fi cazul in aceasta perioada.
Cu privire la pensia alimentara, este de 1/4 din venitul sau net.
Domnule avocat Murariu, asa sa fie cu cuantumul pensiei de intretinere? Puteti sa ne indicati si noua articolul de lege care prevede clar ca pensia este nici mai mult si nici mai putin decat fix 25% din salariul?
Eu am intrebat altceva si anume unde scrie in lege ca procentul e de fix 25%.?Haideti sa vorbim pe lege, scris)25 sau pana LA 25?
Domnul Avocat a afirmat ca pensia este percent fix. Ori informatia este incorecta.
Pensie alimentară
StuAli
Bună ziua. Eu și fostul meu soț am divorțat si avem un copil care locuiește în România cu fostul meu soț. La procesul de divorț s-a stabilit pensia ... (vezi toată discuția)