avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... actiune marire pensie intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

actiune marire pensie intretinere minor

cum credeti ca se solutioneaza o actiune de marire a pensiei de intretinere minor,daca procentul a fost cel maxim admis?in sentinta civila stabilita in baza unei ordonante procentul este de 25% din venitul net lunar dar cel obligat la aceasta plata achita sume modice.
Cel mai recent răspuns: ContSters114133 , utilizator 21:13, 3 Decembrie 2011
Trebuie sa faceti o actiune in instanta si sa cereti o suma fixa stabilita de instanta!!!
am facut aceasta actiune si am termen in decembrie.vroiam sa stiu cum credeti ca se va solutiona in conditiile in care a fost stabilita in procentul maxim adica 25% din venitul net lunar.am depus toate contractele si documentele din care rezulta veniturile paratului....
Cu siguranta stiti prevederile codului civil, insa imi permit sa reamintesc:

Art. 529. -
(1) Întreținerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere și cu mijloacele celui care urmează a o plăti
(2) Când întreținerea este datorată de părinte, ea se stabilește până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii și o jumătate pentru 3 sau mai mulți copii
(3) Cuantumul întreținerii datorate copiilor, împreună cu întreținerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăși jumătate din venitul net lunar al celui obligat.

Pensia de întreținere se poate stabili sub forma unei sume fixe sau într-o cotă procentuală din venitul net lunar al celui care datorează întreținere.

Daca anterior a fost stabilita in cota procentuala de 25%, nu ar fi nevoie de introducerea unei noi actiuni de majorare a pensiei deoarece trebuie sa plateasca o cota de 25 la suta din venitul net, oricare ar fi acesta, indiferent daca el creste sau scade.
si cum credeti ca se va solutiona o astfel de actiune?in conditiile in care cel obligat la plata pensiei de intretinere in cuantum de 25% plateste la sal min pe economie desi venitul sau este in euro si depaseste cu mult sal min pe ec din romnaia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara florentina-doina florentina-doina Buna seara.as dori sa stiu daca pot da in judecata sotul pentru a-mi plati pensia alimentara la 2 copii chiar daca nu sunt divortata...specific ca suntem ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Crisssyb Crisssyb Buna ziua, As dori si eu sa stiu cum se calculeaza pensia alimentara la un salariat care lucreaza in armata. Din ce stiu eu e 30% din salariu dar cei din ... (vezi toată discuția)
Pensie minor laura1964 laura1964 La ce art.din NCC se specifica cum se calculeaza pensia de intretinere minor si ce anume intra in acest calcul? (vezi toată discuția)