Buna ziua. In cazul de fata, unde problema nu este a mea, intr-adevar, eu nu as putea fi dat in judecata de catre firma ? si daca se intampla asta, ce consecinte ar putea avea asupra mea ? Pentru ca administratorul/patronul firmei pune presiuni asupra mea pentru rezolvarea situatiei. Ce fel de plangere ar trebui sa depun la politia rutiera ?
Buna seara. va prezint urmatoarea situatie. In urma cu 3 ani de zile am cumparat o masina de la o firma, prin administratorul acesteia, patron daca doriti, o masina, contravaloarea a fost o suma de 2500 lei. Nu am incheiat un act de vanzare cumparare ci am primit de comun acord de la acesta o imputernicire cum ca am dreptul sa folosesc acea masina pe firma, in interes personal. imputernicire valabila un an. Ulterior, dupa un an de zile, am vandut masina intr-un centru de dezmembrari fara ca sa inchei un act de casare, vara vreun document din care sa rezulte ca masina a fost lasata in acel centru. greseala mea. din pacate, ulterior, masina, eu lasand-o cu acte si cu talon, a fost vanduta mai departe, iar dupa urmatorii 2 proprietari, a ajuns in Sibiu, asigurata pana in luna octombrie, in continuare cu numerele de firma, mergandu-se pe asigurarea veche. nu am putut afla numele posesorului de la compania de asigurari. In prezent, administratorul/patronul firmei doreste radierea/scoaterea din evidentele fiscale a autovehiculului respectiv. Mentionez ca am fost la politia din Sibiu, insa fara rezultate pozitive, acestia spunandu-mi ca trebuie localCluj Napoca) sa realizez demersuri sau sa inaintez plangeri pentru ca altfel ei nu sunt imputerniciti/indreptatiti cumva sa faca cercetari. Intrebarea mea este,ce as putea face in momentul de fata ? cum as putea proceda pentru a recupera masina? nu doresc sa imi revina mie, nici macar proprietarului/firmei, ci doar sa se emita o factura sau orice act care sa poata fi folosit in operatiunea de scoatere din evidentele fiscale. Va multumesc anticipat!