avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Auto instrainat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Auto instrainat

Buna seara. va prezint urmatoarea situatie. In urma cu 3 ani de zile am cumparat o masina de la o firma, prin administratorul acesteia, patron daca doriti, o masina, contravaloarea a fost o suma de 2500 lei. Nu am incheiat un act de vanzare cumparare ci am primit de comun acord de la acesta o imputernicire cum ca am dreptul sa folosesc acea masina pe firma, in interes personal. imputernicire valabila un an. Ulterior, dupa un an de zile, am vandut masina intr-un centru de dezmembrari fara ca sa inchei un act de casare, vara vreun document din care sa rezulte ca masina a fost lasata in acel centru. greseala mea. din pacate, ulterior, masina, eu lasand-o cu acte si cu talon, a fost vanduta mai departe, iar dupa urmatorii 2 proprietari, a ajuns in Sibiu, asigurata pana in luna octombrie, in continuare cu numerele de firma, mergandu-se pe asigurarea veche. nu am putut afla numele posesorului de la compania de asigurari. In prezent, administratorul/patronul firmei doreste radierea/scoaterea din evidentele fiscale a autovehiculului respectiv. Mentionez ca am fost la politia din Sibiu, insa fara rezultate pozitive, acestia spunandu-mi ca trebuie localCluj Napoca) sa realizez demersuri sau sa inaintez plangeri pentru ca altfel ei nu sunt imputerniciti/indreptatiti cumva sa faca cercetari. Intrebarea mea este,ce as putea face in momentul de fata ? cum as putea proceda pentru a recupera masina? nu doresc sa imi revina mie, nici macar proprietarului/firmei, ci doar sa se emita o factura sau orice act care sa poata fi folosit in operatiunea de scoatere din evidentele fiscale. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: saphio , utilizator 11:07, 16 August 2013
Nu ati vrut sa platiti niste bani pentru intocmirea actelor de vanzare-cumparare, acum va aflati intr-o situatie complicata, cu consecinte mai neplacute.
Din cele relatate de dvs. autoturismul circula cu vechile numere de inmatriculare, iar in acte drept proprietar figureaza firma de la care dvs. ati cumparat. autoturismul. Va sugerez o cale de urmat, cu toate prevad sanse mici de reusita avand in vedere ca organele de politie, in activitatea lor, aplica legea efortului minim. Faceti o sesizare la politia rutiera aratand detailat faptele si solicitati depistarea autoturismului si, implicit, a posesorului acestuia. Daca persoana la care se afla in prezent autoturismul este depistat problema este ca si rezolvata. Proprietarul legal al autoturismului (firma) poate sa incheie un act de vanzare-cumparare cu actualul posesor fie pe cale amiabial, fie pe cale judecatoreasca.
Va doresc succes!
Avand in vedere ca dvs nu detineti calitatea de proprietar al bunului auto,nu prea aveti cum sa obtineti documente legale care sa recuparati autovehiculul,sau sa obtineti document necesar la radierea de pe rolul fiscal al proprietarului firma de la care ati achizitionat-o fara incheierea de documente care sa va transmita dreptul de proprietate
Daca dvs nu figurati in cartea de identitate a autovehiculului,puteti desfasura eventuale demersuri la autoritati numai in baza unei procuri incheiate de ultimul proprietar din cartea de identitate
In acest moment, problema nu este a dvs., pentru ca legal nu aveti nici o calitate.
Fitma pe numele careia este imnatriculata masina va trebui sa faca toate demersurile, nu dvs.
Buna ziua. In cazul de fata, unde problema nu este a mea, intr-adevar, eu nu as putea fi dat in judecata de catre firma ? si daca se intampla asta, ce consecinte ar putea avea asupra mea ? Pentru ca administratorul/patronul firmei pune presiuni asupra mea pentru rezolvarea situatiei. Ce fel de plangere ar trebui sa depun la politia rutiera ?
Ultima modificare: Vineri, 16 August 2013
saphio, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare numere de inmatriculare de la noul proprietar zaris zaris Buna ziua. In luna august 2008 am vandut masina unei firme de intermediere auto, am incheiat contract de V-C si am radiat masina de la Administratia ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unei masini fara acte in 2007 cartea este inca la mine norick norick Buna ziua. am vandut o dacie in 2007 fara a face un act de vanzare cumparare .i-am dat doar talonul masini si cartea a ramas la mine am fost si la impozite si ... (vezi toată discuția)
Cum procedez sa radiez o masina de la politie? UGenna UGenna Am un cumparator pt. masina care imi zice ca o ia pt dezmembrat,si mi - zis sa facem numai act de mana.Pt a o radia de la fisc si politie nu trebuie sa am un ... (vezi toată discuția)