avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recuperare numere de inmatriculare de la noul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recuperare numere de inmatriculare de la noul proprietar

Buna ziua. In luna august 2008 am vandut masina unei firme de intermediere auto, am incheiat contract de V-C si am radiat masina de la Administratia financiara.Numerele de inmatriculare au ramas la fima impreuna cu talonul si cartea de identitate a autovehiculului. In aceeasi zi am fost la serviciul inmatriculari al Politiei-Pipera si am platit o taxa de 30 RON pentru rezervarea numerelor pe care le-am detinut pe masina vinduta. Intre timp am cumparat o masina noua si am fost la Politie sa o inmatriculez cu numerele detinute pe masina vinduta. Cu toate ca am numerele rezervate nu pot sa inmatriculez autoturismul deoarece noul proprietar nu s-a dus la Politie sa o inmatriculeze. Mentionez ca firma a vindut masina catre o persoana fizica acum 40 zile. Intrebarile mele sunt:
1. In ce mod pot inmatricula autoturismul cu numerele detinute pe masina vinduta si pe care le-am rezervat?
2.Cat timp are la dispozitie noul proprietar să-şi inmatriculeze autovehiculul ?
3. Din spusele functionarului de la inmatriculari, noul proprietar poate sa nu inmatriculeze masina niciodata, mi se pare o ABERATIE. In evidenta politiei la acest nr. de inm. figurez eu, iar toate belelele savarsite de noul proprietar şi ma refer la radar care vine prin posta, etc. la ce adresa se vor duce ?
Firma nu a vrut sa imi spuna cine este noul propietar pe motiv de confidentialitate. In prezent mi-am prelungit cu inca 30 de zile autorizatia de circulatie provizorie pentru noua masina.
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Septembrie 2008
zaris, utilizator
Cel mai recent răspuns: zaris , utilizator 09:05, 25 Septembrie 2008
Nu este o aberatie ca noul proprietar sa nu inmatriculeze autoturismul cumparat. Poate ca a cumparat-o pentru piese de schimb.
In schimb mi se pare anormal ca radierea autoturismului sa fie conditionata de inmatricularea pe numele noului proprietar din motivul aratat mai inainte. Anul trecut am avut o situatie oarecum asemanatoare. Politistul de la ghiseu mi-a spus ca eu pot sa radiez autoturismul fara ca noul posesor s-o inmatriculeze. Acesta o va inmatricula atunci cand va dori.
Chiar daca reusiti s-o inmatriculati nu puteti sa circulati intrucat nu aveti placutele cu numerele de inmatriculare.
Adresati-va in scris firmei de intermedieri auto cerandu-le numele si adresa noului proprietar al autoturismului. Daca va refuza sau nu va raspunde in termen legal(30 zile) adresati-va instantei
Daca firma va comunica numele noului proprietar cautati sa rezolvati pe cale amiabila problema. Daca nu se poate procedati ca in cazul firmei ( solicitare scrisa a refuzului si apoi instanta)
Va sugerez ca in cazul introducerii unei actiuni in instanta sa cereti si daune materiale pentru imposibilitatea folosirii autoturismului. Orice pretentie trebuie justificata.
Va doresc succes!!!
ing. Ioan Ciobanu
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme la inscrierea masinii la un nou proprietar AlinTm AlinTm Buna ziua! In august 2008 am gasit un client pentru masina. Am stabilit pretul si am convenit sa facem formele de vanzare a masinii. Am mers impreuna la o ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism la politie corad corad Buna ziua, dupa cum spune si titlul, vreau sa vand un autoturism, cunosc procedura de radiere la administratia fiscala, dar legea este atat de vaga cu privire ... (vezi toată discuția)
Valabilitate rca adighita adighita Buna ziua , In noiembrie 2012 am cumparat un autoturism second hand(cu factura si chitanta) de la o societate comerciala,autoturism care avea o asigurare ... (vezi toată discuția)