avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Valabilitate RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Valabilitate RCA

Buna ziua ,

In noiembrie 2012 am cumparat un autoturism second hand(cu factura si chitanta) de la o societate comerciala,autoturism care avea o asigurare pentru 30 de zile. La expirarea acesteia am incheiat o asigurare in vederea inmatricularii ,pe numele meu ,cu valabilitate 6 luni (expirare in 12 mai 2013). Din pacate inmatricularea nu s-a putut efectua in 30 de zile pentru ca fostul prorietar nu mi-a mai trimis certificatul fiscal din cauza unor datorii.

1. Mai pot circula cu aceasta asigurare? De la societatea de asigurari mi s-a spus, acum, ca nu mai este valabila din momentul in care au trecut cele30 de zile de la intocmire. Sa fie o eroare a agentului de asigurari?
2. Sa fac rca pe numele firmei?

Mentiuni: Autoturismul NU are numere provizorii si este inmatriculat pe firma in 2008.Din 2010 societatea si-a mutat sediul din Bucuresti in Cluj. Proprietarul zice ca a demarat procedura de achitare a datoriilor la Bucuresti, dar a intampinat nu stiu ce probleme si a fost nevoit sa mute ''dosarul'' la Cluj! :hm:

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 19:47, 31 Martie 2013
Incepand cu noiembrie 2012 , dv, sunteti noul proprietar al autovhiculului, prin urmare va revine obligatia incheiereii RCA.In situatia vanzarii autovehiculului ,odata cu incheierea contractului de vanzare-cumparare si transmiterea proprietatii autovehiculului catre noul proprietar, nu se transmite si polita RCa incheiata de vechiul proprietar, prin urmare valabilittea acesteia va inceta de drept la data incheierii ccontractului de vanzare cumparare
.Valabilitata politiei este cea precizata in cuprinsul ei ,raspunderea asiguratorului inceteaza la ora 24 a ultimei zile prevazuta in perioada de valabilitate (ora 24 12 mai 2013)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Polita asigurare rca autoturism leasing biti biti Buna ziua, Avem un autoturism cu contract de leasing pe firma care se incheie la data de 30 oct 2013 , polita de asigurare RCA actuala este valabila ... (vezi toată discuția)
Valabilitate rca incheiata pe numele noului proprietar in cazul schimbarii proprietarului Pop Izabela Pop Izabela Dat fiind preturile prohibitive practicate de societatile de asigurari pentru proprietarii de autoturisme cu varsta sub 25 ani am decis sa transcriu masina pe ... (vezi toată discuția)
Rca la reinmatriculare Remus47 Remus47 Am un autoturiusm in leasing si in luna dec 2013 am cumparat polita RCA pe 6 luni. In ian 2014 se termina leasingul si o inmatriculez pe soc. care era ... (vezi toată discuția)