Am un autoturiusm in leasing si in luna dec 2013 am cumparat polita RCA pe 6 luni. In ian 2014 se termina leasingul si o inmatriculez pe soc. care era utilizator. Pot sa pastrez polita , sau trebuie sa cumpar alta ?
Poate va ajuta asta:
"Art. 30. — (1) Raspunderea asiguratorului RCA inceteaza la ora 24,00 a ultimei zile de valabilitate inscrise in polita de asigurare RCA sau anterior acestei date in momentul radierii din evidenta circulatiei.
(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), pentru vehiculele pentru care se transmite dreptul de proprietate noului proprietar in perioada de asigurare ca urmare a incetarii contractelor de leasing, asigurarile obligatorii RCA raman in vigoare pana la expirarea perioadei de valabilitate inscrise in documentele de asigurare, fara modificarea primei de asigurare, daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
— noii proprietari sunt utilizatorii prevazuti in documentele de asigurare; si
— asiguratorul a incasat integral prima de asigurare aferenta perioadei de valabilitate".
Recuperare rca
Chinezul
Buna ziua,
In urma cu 3 saptamani am vandut masina cu optiunea de a nu pastra numerele si, in incercarea de a recupera RCA-ul, m-am lovit de refuzul companiei ... (vezi toată discuția)