Buna ziua. am vandut o dacie in 2007 fara a face un act de vanzare cumparare .i-am dat doar talonul masini si cartea a ramas la mine am fost si la impozite si taxe si mi-au spus ca fara un act de radiere/act de remat nu am cum sa scot masina de la impozit :(
In lipsa unui cvc nu poate fi vorba despre vanzare pe cale de conscinta autoturismul se va afla in evidenta dvs fiscala pana la momentul prezentarii unui document legal care sa ateste tranzactionarea acestuia sau varianta legala.
Daca mai puteti gasi persoana care in 2007 a preluat fara forme legale autoturiusmul proprietatea dvs ,puteti incheia contract vanzare-cumparare in baza caruia puteti sa demarati procedura radierii,scoaterea din evidenta rolului dvs.fiscal
Daca nu mai gasiti persoana in cauza,sau aceasta la randul sau a instrainat autoturismul ,va revine obligatia informarii politiei rutiere si asumarea responsabilitatii dvs personale la autoritatea fiscala.
va multumesc tare mult pentru raspuns
problema este ca nu mai dau de el, nici adresa nu stiu unde sta ,doar 2 nr de tel si atat deci in concluzie ramane sa platesc impozit in continuare la masina
ps" am 1 martor ca am vandut masina care a fost de fata se poate face ceva o declaratie orice ?
In situatia expusa,concret ,autoturismul neavand incheiate documente legale de vanzare-cumparare,figureaza in evidenta dvs fiscala.
Nu are relevanta si nu va poate ajuta ''martorul'',decat intr-o etapa care ar urma sa o demarati impotriva aceluia care detine sau cu care a-ti demarat
'intelegerea'',fara intocmire de documente legale .
Desfasurati toate demersurile pentru a proba ''intelegerea '' cu detinatorul autoturismului,eventual sa individualizati persoana detinatoare actuala,pentru ca,
in situatia unui eveniment rutier in care este implicat autoturismul ,dvs figurati ca si proprietar,cu repercursiunile legale ce decurg