avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Auto vandut doar cu contract de vanzare - cumparare de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Auto vandut doar cu contract de vanzare - cumparare de mana

Buna ziua! In 18.09.2014 am vandut un autoturism inmatriculat in Ro printr-un contract de V-C completat de mana. Autoturismul era si este in continuare inmatriculat pe numele surorii mele, intrucat ea nu se afla in tara ( este stabilita in Grecia de 17 ani ), anterior vanzarii ea mi-a trimis o procura cu drept de vanzare asupra automobilului. In contract am scris numele meu si numele primului cumparator. Si i-am inmanat acestuia toate actele masinii inclusiv procura. In prezent nu pot gasii actualul utilizator al masinii. Impozitul vine tot pe numele surorii mele, amenzile de rovignieta la fel. Singurul act ce mi-a ramas de la masina este acel act de v-c si nu o pot scoate de la impozit intrucat la data vanzarii nu s-a eliberat certificat fiscal iar cei de la ghiseu imi spun ca este nul de drept. La politie nici nu m-au bagat in seama. Ce pot face ?
Ultima modificare: Luni, 9 Octombrie 2017
VPR21, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihaiiiiiiii , utilizator 12:58, 26 Septembrie 2018
Sesizati oficial SPR evidenta auto ca bunul mobil a fost instrainat catre dl X si anexati copie dupa inscrisul incheiat intre parti ,cu solicitarea identificarii acestuia si obligarea parcurgerii si finalizarii procedurii legale de trnzactionare vehicul
Serviciul de Politie Rutiera evidenta auto, mi-a spus ca acea foaie (contractul de V-C dintre mine si primul cumparator) nu are nici o valoare intrucat la data tranzactionarii 18.09.2014 nu s-a emis certificat fiscal si sa revin cand am fiscalul masinii si un nou contract de V - C sa noteze ei ca masina a fost instrainata. Fiscalul pentru vanzare nu il pot scoate eu nici macar cu procura pentru ca nu am talonul masinii, iar cumparatorul nu va fii de acord cu un nou contract pt ca el a vandut masina mai departe si nu dau de el. "Sesizare Oficiala" presupun ca inseamana printr-o adresa trimisa SPR evidenta auto de catre un avocat.
Buna ziua, Suntem curiosi sa aflam cum ati rezolvat situatia dvs. Ati reusit sa scoateti de pe rolul fiscal masina?
Din pacate nu am reusit nimic


VPR21 a scris:

Din pacate nu am reusit nimic


Cum asa? Si inca aveti probleme?

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu un auto inscris la primarie dar care nu mai e inscris la serviciul inmatriculari marioaramuntean marioaramuntean Ce se intampla cu un auto inscris la primarie dar care nu mai e inscris la Serviciul Inmatriculari deoarece proprietatul a venit si a declarant ca masina e ... (vezi toată discuția)
Procedura vanzare autoturism avariat alexius alexius Am un autoturism, proprietate personala, care a fost avariat in urma unui accident rutier. Masina este inutilizabila iar costul reparatiei depaseste valoarea ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta pierdut act de vanzare cumparare Valy1980 Valy1980 Buna ziua, Am vandut masina in 2011, respectand toate procedurile legale in vigoare: -act de vanzare cumparare -oferit fiscal de la taxe si impozite ... (vezi toată discuția)