avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Procedura vanzare autoturism avariat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Procedura vanzare autoturism avariat

Am un autoturism, proprietate personala, care a fost avariat in urma unui accident rutier.
Masina este inutilizabila iar costul reparatiei depaseste valoarea de piata a masinii, plus cei 10 ani vechime. Am pus anunt pe mai multe site-uri si am primit mai multe oferte.

Problema : Care este procedura pentru vanzarea masinii avariate, in conditiile in care toti cei care au sunat nu doresc decat sa o dezmembreze pentru comercializarea unor piese (probabil). Categoric, masina nu mai poate fi pusa in circulatie.

Un ofertant mi-a spus ca nu trebuie decat un contract de vanzare-cumparare tip si cu acesta ma pot duce direct la serviciul de finante locale pentru a ma scoate de pe rol. Tot acesta mi-a spus ca prin scoaterea de la finante, radierea autoturismului de pe numele se efectueaza automat, fara sa mai trec pe la Politie.

Este corect ? Este suficient doar atat?
Cel mai recent răspuns: nisulescu , utilizator 19:05, 6 Martie 2015
Incheiati contract vanzare cumparare,in baza caruia solicitati radierea de pe rol fiscal al bunului mobil de la administratia fiscala
Solicitati oficial la SPR evidenta auto,radierea auto din circulatie
CONCRET:
-pe baza contractului de v/c radiati masina de la fisc(radierea inseamna ca veti plati pana in inclusiv luna vanzarii impozitul pentru masina) si pe baza cererii de scoatere din evidenta fiscala, nu mai datorati impozitul incepand cu luna urmatoare depunerii cererii de scadere;
-cu contractul de v/c (partea de jos) , cu certificatul de inmatriculare si placutele de inmatriculare mergeti la serviciul de inmatriculari si solicitati radierea din circulatie a masinii.
SUCCES!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiez masina si circul cu ea, ce risc? ContSters233402 ContSters233402 buna ziua!am auzit la cineva ca a radiat masina, pt ca avea impozit de 2500lei si circula asa cu ea.ce risca el sa pateasca daca este depistat??si daca se ... (vezi toată discuția)
Masini instrainate Kent8d Kent8d Buna seara. Va rog mult sa ma ajutati in legatura cu un raspuns la urmatoarea problema pe care o am: in urma cu doi ani am vandut vreo 4 masini inmatriculate ... (vezi toată discuția)