avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Activitate calindenisa99

Activitate calindenisa99

Răspuns la discuția Vecin care creste vaci
Suntem intr-un sat la 3 km de oras, casele lor au fost construite inaintea celorlalti vecini sau in aceeasi perioada, sunt case batranesti....eu sunt mai nou venita in sat, dar nu speram sa fie chiar asa inapoiati la 3 km de un oras mare. Speram la aer curat si liniste, am dat de tarani fara nici un fel de cultura si respect pentru vecini.Ideea e cate vaci au voie sa creasca in curte intr-o comunitate ? Stiu ca fermele sunt putin mai departe de sat si nu seplimba vacile pe carosabilul proaspar asfaltat. Sigur exista o lege care reglementeaza aceasta situatie.
Răspuns la discuția Vecin care creste vaci
sunt 3 vecini care cresc vaci, nu locuieste nici unul gard in gard cu mine, dar nici vecinii de langa ei nu e de acord, insa nu stiu care este legea. Au minim 6 vaci de fiecare , trec zilnic de 2 ori pe zi prin fata curtii mele , imi rup oglinda de la masina....o zgarie si lasa fecale pe toata strada.
Buna ziua, conform legii, cate vaci are voie sa creasca un vecin fara acceptul comunitatii? Ce lege gestioneaza situatia asta?Am un vecin care creste multe vaci in mijlocul satului ceea ce e deranjant pentru comunitate.
Buna ziua, am primit 500 ron amenda pentru ca am facut mizerie pe strada si vreau sa contest pv . In fapt stiu ce sa scriu , dar in drept pe ce temei legal imi formulez plangerea? Multumesc.
Stiti cumva si ce termen legal este sau poate sa dureze si un an....?
Buna ziua, ce se intampla atunci cand un judecator se abtine intr-un dosar penal, atunci cand se judeca o cerere de liberare conditionata?Care este apoi cursul dosarului?Pe portal apare asa Admite declaratia de abţinere formulată de judecător X în dosarul penal Y privind pe condamnatul Z Definitivă. Pronunţată azi, în şedinţă publică la sediul Judecătoriei
Document: Încheiere – abţinere
Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
Multumesc mult pentru toate informatiile .Imi sunt de foarte mare ajutor!
Multumesc foarte mult pentru raspuns, dar mai am totusi o intrebare: daca legea nu ma obliga sa platesc contributiile, totusi era obligatia mea sa VERIFIC daca imi depune firma declaratiile? Conform legii, obligatia mea, nu era sa realizez venituri, adica sa am un contract de munca ?Asta am si avut!Mi-au virat chiar si salariu pe card o perioada, e vina mea ca nu m-au declarat si au oprit ei impozitele?Conform legii era obligatia mea sa depun declaratii sau raspunde firma ? Nu mi se pare corect sa fiu eu trasa la raspundere, cred ca sunt mii de mamici in situatia mea, doar ca eu am avut ghinionul sa fiu verificata prin sondaj!
Nu am pe cine sa mai trag la raspundere daca nu au depus declaratiile, firma e in insolventa. nici lichidatorul nu ii gaseste. Au depus declaratiile la Casa de pensii dar nu si la Anaf.......singura dovada ca am realizat venituri e Cartea de munca .Sa inteleg ca sunt buna de plata , chiar daca ma adresez instantei?
Nu am nici o zi lipsa intre cele 2 contracte individuale de munca. Am intrebat personal care este motivul real, si mi s-a spus ca nu apar cu venituri la Anaf pe o perioada de 5 luni (care la dosarul de indemnizatie apar pe o adeverinta de venit de la una dintre firme) din cele 12 anterioare nasterii copilului si mi-au cerut sa fac dovada prin state de salarii, ceea ce nu detin. Am doar cartea de munca si contractele individuale de munca.Am verificat personal si la Casa de pensii , si apar cu acele venituri declarate, in acea perioada dar nu si la Anaf. nu stiu de ce.Multumesc pentru raspuns.