buna ziua! sunt casatorita legal si in prezent sunt separata impreuna cu 2 copii. separarea s-a facut in urmatoarele conditii: impreuna cu sotul meu, am avut un apartament cu doua camere l-am vandut si cu banii de pe apartament am finisat o casa la tara. dupa ce m-am mutat acolo am constatat ca sotul meu avea o relatie extraconjugala cu o femeie care si ea la randul ei este casatorita. dupa un an am hotarat sa parasesc domiciliul cu 2 copii deoarece sotul meu a continuat relatia cu aceasta femeie. eu la ora actuala locuiesc la sora mea fara sa-mi schimb domiciliul din cartea de identitate deci eu pe cartea de identitate figurez cu domiciliul de la apartament. am fost plecata in italia sa-mi strang bani pentru o garsoniera si am fost nevoita sa vin inapoi deoarece sotul meu a avut nevoie de certificatul de casatorie pentru a schimba buletinul cu noua adresa la tara si permisul de conducere. eu cand am venit inapoi i-am spus ca-i dau copie. acum nu mi-a mai cerut nici copie ,nici original si am senzatia ca vrea sa profite de faptul ca sunt in alta tara si sa inainteze divort. intrebarea mea este urmatoarea: cum trebuie sa procedez sau unde pot sa anunt ca in caz de divort inaintat de sotul meu in lipsa mea <munca afara> sa fiu anuntata sau sa nu se treaca la dezbatere fara mine exista o centralizare sau ceva de genul sa nu-i accepte cererea de divort fara mine. multumesc
buna ziua. sunt pensionara si din cauza ca am pensia mica vreau sa lucrez si legat de acest aspect doresc un raspuns. vreau sa lucrez in alta tara si ma intereseaza daca fac contract i-mi afecteaza pensia? am auzit anumite persoane ca daca lucrez pe baza de contract in alta tara , nu mai primesc pensie in romania i-mi este taiata. multumesc