edina a scris:
Dvs. ati savarsit mai multe infractiuni, intre care : furtul de identitate (v-ati insusit identitatea unei alte persoane), falsul material in inscrisuri oficiale (legitimatia de student pe care ati alterat-o aplicand poza dvs),uzul de fals (ati folosit legitimatia pentru a produce consecinte juridice - reducerea de 50% a costului de transport). Pedeapsa poate merge pana la 5 ani de inchisoare.
Ce se poate intampla? Depinde ce a facut conductorul, daca a sesizat sau nu politia, ori "a lasat-o moarta". Odata sesizata, politia e obligata sa faca ceva, oricat ar dura, ca sa va gasesca. Daca sunt plictisiti si nu au de lucru, pot sa va gaseasca repede chiar (poza, amprentele de pe carnet, verificand persoana careia ii apartine legitimatia). Imi pare rau, dar asta e realitatea.
Cu siguranta nu o sa mai procedez asa vreodata...dar ma intreb ce ar putea face controlorul cu legitimatia...adica poza o poate da politiei... Si va intreb daca ar sesiza politia intr-un fel sau altul ar trebui sa recunosc fapta, nu? adica...cum altfel as putea explica faptul ca poza mea se afla pe acea legitimatie... mentionez ca legitimatia nu a fost gasita ori furata...mi-a dat-o cineva care nu o folosea. Prejudiciul adus firmei de transport este de doar 9 lei, dar nu stiu daca asta are vreo importanta, presupun ca nu valoarea ci fapta conteaza...
Multumesc pentru raspuns !