avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Legitimatie falsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Legitimatie falsa

Buna ziua!
Problema mea este legata de faptul ca am cumparat un bilet cu reducere 50% pentru studenti cu o legitimatie care nu imi apartinea, careia ii pusesem poza mea. In tren, controlorul si-a dat seama ca ar fi o problema cu legitimatia si mi-a cerut sa prezint buletinul de identitate. I-am spus ca nu il am la mine...iar controlorul mi-a retinut legitimatia si biletul si mi-a spus ca la urmataorea statie (care era si destinatia mea) va chema Politia pentru verificarea identitatii mele. Ajuns in statie..eu am coborat si am plecat, nu am mai asteptat controlorul pt verificare.
Ce se poate intampla in aceasta situatie ?
Daca nu va luat nici un act de indentitate ;;"Pa si pusi"Nu va poate face nimic.
Dar cu alta ocazie sa nu mai procedati asa,,,ca se poate intampla ca un jude sa-si faca planul de dosare penale cu tine..!!!
Dvs. ati savarsit mai multe infractiuni, intre care : furtul de identitate (v-ati insusit identitatea unei alte persoane), falsul material in inscrisuri oficiale (legitimatia de student pe care ati alterat-o aplicand poza dvs),uzul de fals (ati folosit legitimatia pentru a produce consecinte juridice - reducerea de 50% a costului de transport). Pedeapsa poate merge pana la 5 ani de inchisoare.
Ce se poate intampla? Depinde ce a facut conductorul, daca a sesizat sau nu politia, ori "a lasat-o moarta". Odata sesizata, politia e obligata sa faca ceva, oricat ar dura, ca sa va gasesca. Daca sunt plictisiti si nu au de lucru, pot sa va gaseasca repede chiar (poza, amprentele de pe carnet, verificand persoana careia ii apartine legitimatia). Imi pare rau, dar asta e realitatea.
Manole Dumitru a scris:

Daca nu va luat nici un act de indentitate ;;"Pa si pusi"Nu va poate face nimic.
Dar cu alta ocazie sa nu mai procedati asa,,,ca se poate intampla ca un jude sa-si faca planul de dosare penale cu tine..!!!

Cu siguranta nu o sa mai procedez asa vreodata...dar ma intreb ce ar putea face controlorul cu legitimatia...adica poza o poate da politiei... Si va intreb daca ar sesiza politia intr-un fel sau altul ar trebui sa recunosc fapta, nu? adica...cum altfel as putea explica faptul ca poza mea se afla pe acea legitimatie... mentionez k legitimatia nu a fost gasita ori furata...mi-a dat-o cineva care nu o folosea.

edina a scris:

Dvs. ati savarsit mai multe infractiuni, intre care : furtul de identitate (v-ati insusit identitatea unei alte persoane), falsul material in inscrisuri oficiale (legitimatia de student pe care ati alterat-o aplicand poza dvs),uzul de fals (ati folosit legitimatia pentru a produce consecinte juridice - reducerea de 50% a costului de transport). Pedeapsa poate merge pana la 5 ani de inchisoare.
Ce se poate intampla? Depinde ce a facut conductorul, daca a sesizat sau nu politia, ori "a lasat-o moarta". Odata sesizata, politia e obligata sa faca ceva, oricat ar dura, ca sa va gasesca. Daca sunt plictisiti si nu au de lucru, pot sa va gaseasca repede chiar (poza, amprentele de pe carnet, verificand persoana careia ii apartine legitimatia). Imi pare rau, dar asta e realitatea.

Cu siguranta nu o sa mai procedez asa vreodata...dar ma intreb ce ar putea face controlorul cu legitimatia...adica poza o poate da politiei... Si va intreb daca ar sesiza politia intr-un fel sau altul ar trebui sa recunosc fapta, nu? adica...cum altfel as putea explica faptul ca poza mea se afla pe acea legitimatie... mentionez ca legitimatia nu a fost gasita ori furata...mi-a dat-o cineva care nu o folosea. Prejudiciul adus firmei de transport este de doar 9 lei, dar nu stiu daca asta are vreo importanta, presupun ca nu valoarea ci fapta conteaza...
Multumesc pentru raspuns !

Inteleg ca legitimatia falsa a ramas la controlor, este posibil ca acesta chiar sa fi sesizat politia si acestia sa ia legitimatia sa faca verificarile necesare astfel vor ajunge usor la posesorul adevarat al legitimatiei, mai departe.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie pe tren cu legitimatie falsa ! Selux Selux Buna ziua , Zilele trecute am facut greseala sa-mi cumpar un bilet de tren cu legitimatia unui prieten , lipind poza mea mea pe legitimatie . Am fost prins de ... (vezi toată discuția)
Fals si uz de fals (cred) Baqherra Baqherra Buna ziua tuturor \"Pe 17.07.2011 am gasit o legitmimatie de sudent si un cupon de calatorii cu reducere 50% pt CFR si aveam intentia de a le preda ... (vezi toată discuția)
Controlori ratp j_condo j_condo Am si eu o mica dilema. Sunt din Ploiesti si am mers intr-o seara fara bilet (tinand cont ca statia din care am plecat avea inchis magazinul de bilete), iar ... (vezi toată discuția)