avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Activitate GHERMAN ALINA

Activitate GHERMAN ALINA

Răspuns la discuția vanzare apartament
nu suntem singurii, suntem cam 12, nimeni nu a fost instiintat de aceasta schimbare nici verbal
in 1996 am incheiat o conventie cu Regia autonoma de gospodarire comunala si Locativa , din orasul meu , prin care aceasta se obliga sa imi vanda un apartament prin OG 19/94 si eu sa il cumpar la finalizarea lucrarilor , la finalizarea lucrarilor se va calcula pretul final si eu in termen de 10 zile sa achit 10% din acest pret si un comision pentru regie.
In anul 2001 am fost sunati de la primarie sa achitam avansul si comisionul estimativ pentru a continua lucrarile . In anul 2002 ne-am mutat , in sfarsit , dar in loc de contract de vanzare ni s-a intocmit un contract de inchiriere cu promisiunea ca in cel mai scurt timp ni se va vinde apartamentul . atunci in febra mutarii nu am ripostat deloc. Dar acest contract de vanzare nu s-a mai incheiat . Prin anii 2007-2008 am auzit (nu ni s-a adus oficial la cunostinta ) ca s-a schimbat regimul juridic al blocului , ca nu mai este la ordonanta 19 ci este trecut la anl si ca trebuie sa ii cumparam in regim anl .
mentionez ca 2 apartamente din bloc au fost vandute la OG 19 dupa ce au fost trecute la anl ( trecerea a fost in 2001 si ei l-au cumparat in 2003 resp 2004)
in toti acesti ani nu am primit nici o adresa oficiala din care sa reiasa aceasta schimbare , din actele pe care le detin regia este trecuta proprietar .
va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in aceasta situatie . La primarie si la Regie sunt tratati ca niste nimeni , iar la toate adresele noastre nu am primit nici un raspuns .
va rog sa mi raspundeti la urmatoarea intrebare:
O firma inregistrata in Romania , platitoare de TVA efectueaza transport de marfuri
pentru firme din Germania si Austria , se alimenteaza cu combustibil in aceste tari , isi achizitioneaza piese de schimb tot din Germania sau Austria Cum intocmesc facturile catre clientii din afara Romaniei si cum intocmesc declaratia 390 .