Buna ziua, fratele meu a decedat in luna iulie 2018 .Nu avea nici un venit .A depus declaratia unica la inceputul anului 2018 pentru a platii contributia la sanatate ( platita din ianuarie pana in iulie 2018) . As dori sa stiu daca anul acesta trebuie depusa aceasta declaratie si daca ar fi fost un termen de depunere a certificatului de deces.
buna ziua am si eu o intrebare, daca fratele meu a decedat nefiind pensionar sau angajat, eu ca si sora pot beneficia de ajutorul de inmormantare ? Multumesc ( eu sunt angajata)
Buna ziua, as avea nevoie de o parere in legatura cu un drept de mostenire.
1. Suntem trei frati ( eu si inca doi frati). Mama traieste iar tatla a decedat in 1985. Afost facuta suscesiune la momentul respectiv ( fratii cedand partea lor in favoarea mea) eu fiind minora la momentul respecti iar ei erau majori. In 2018 unul din frati a decedat as dori sa stiu in cazul decesului mamei daca cumnata (copii) au dreptul la mostenire.
2. Celalat frate nu este casatorit si nu are copii, detine un apartament in proprietate . Este imobilizat la pat ( eu am grija de el ). In cazul decesului
as vrea sa stiu care sunt mostenitorii de drept al imobilului. Nu suntem in relatii bune cu sotia fratelui decedat si as vrea sa stiu daca un testament ar rezolva problema mostenirii . Nu vrem ( nu merita) sa aiba nici un drept la acest imobil si nici la mostenirea mamei in momentul decesului . As vrea sa stiu daca testamentul ar rezolva problema in cazul fratelui si al mamei dupa decesul lor.
Va multumesc !
Buna seara, am o nelamurire si as dori sa aflu unele lamuriri in privinta restituirii indemnizatiei de somaj. Unui angajat i s-a incheiat contractul de munca pe notiv de restructurare tehnico-economica prin desfiintarea postului. A depus dosar pentru indemnizatie de somaj. In paralal a deschis proces pentru anularea deciziei de incetare a contractului de munca pentru motivul angajarii altei persoane. . In prima faza a castigat procesul cu reintegrarea angajatul pe postul anterior desfiintarii. Decizie executorie. cu apel în 10 zile.Pe perioada procesului a beneficiat de indemnizatie de somaj. In eventualitatea castigarii procesului, persoana respectiva este obligata sa restituie indemnizatia de somaj ? Exista o lege in care se prevede aceasta restituire, sau nu este obligat sa restituie aceasta suma.
VA MULTUMESC anticipat pentru eventualele lamuri.
Va multumesc pentru lamuriri.
La momentul serpectiv (2007-2009) angajatul avea contract de munca la o alta societate (societate care face parte din acelas GRUP cu actuala societate la care este angajat ). Se ia in calcul si aceste sume la acordarea ajutorului de somaj (oprinduse contributia pentru somaj