Buna ziua, as avea nevoie de o parere in legatura cu un drept de mostenire.
1. Suntem trei frati ( eu si inca doi frati). Mama traieste iar tatla a decedat in 1985. Afost facuta suscesiune la momentul respectiv ( fratii cedand partea lor in favoarea mea) eu fiind minora la momentul respecti iar ei erau majori. In 2018 unul din frati a decedat as dori sa stiu in cazul decesului mamei daca cumnata (copii) au dreptul la mostenire.
2. Celalat frate nu este casatorit si nu are copii, detine un apartament in proprietate . Este imobilizat la pat ( eu am grija de el ). In cazul decesului
as vrea sa stiu care sunt mostenitorii de drept al imobilului. Nu suntem in relatii bune cu sotia fratelui decedat si as vrea sa stiu daca un testament ar rezolva problema mostenirii . Nu vrem ( nu merita) sa aiba nici un drept la acest imobil si nici la mostenirea mamei in momentul decesului . As vrea sa stiu daca testamentul ar rezolva problema in cazul fratelui si al mamei dupa decesul lor.
Va multumesc !
Buna ziua,
1. Cei doi frati sunt renuntatori nu renuntatori in favoarea dumneavoastra.
Nu a existat si nu exista aceasta notiune in drept.
2. La decesul mamei, la mostenire vin toti e fratii direct sau prin reprezentare. In locul fratelui decedat vin copiii acestuia pentru treimea ce se cuvenea lui.
3. La decesul fratelui cu probleme medicale, la succesiunea lui vin ceilalti frati direct sau prin reprezzentare si mama daca va trai mai mult ca el.
4. Printr-un testament (care trebuie sa fie incheiat la notar si sa se dovedeasca ca cel ce dispune este in deplinatatea facultatilor mentale) se poate lasa o cotitate disponibila si u intreaga masa succesorala. valoarea ei este stabilita la 1/2 din cota legala.
OMENESTE VORBIND, nu inteleg de ce vreti sa va desmosteniti nepotii (copiii fratelui decedat). Ma indoiesc ca mama dumneavoastra, ca bunica, nu-i iubeste.
Cota rezervatarului
grobianu
Lamuriti-ma, va rog, in urmatoarele probleme:
- tatal meu vrea sa-mi lase mie si sotiei mele, prin testament, toata averea sa (casa si pamantul aferent).;
- ... (vezi toată discuția)
Testament
liviuursu
Mama mea vrea sa-mi faca testament prin care sa-mi treaca toata averea sa.Am un frate care a decedat .El are doi copiii.Intrebarea mea este daca dupa decesul ... (vezi toată discuția)