Pe numele meu s-a facut o procura notariala cu titlu gratuit (donatie) prin care pot vinde un apartament. As dori sa stiu cat timp este valabila aceasta procura (eu am inteles ca trei ani) si ce acte sunt necesare in cazul in care voi gasi un cumparator. Tin sa mentionez ca nu detin cartea funciara a acestui apartament.
Buna ziua,
As avea o intrebare in legatura cu o procura facuta pe numele meu pentru administrarea, vanzarea, inchirierea unui apartament. Persoana care mi-a facut procura pentru acest apartament mi-a spus ca il pot vinde si banii sa imi revina mie dupa vanzare. Eu am citit un paragraf la capitolul atributii in care spune urmatoarele: " 1. sa il vanda oricarei persoane fizice sau juridice, sau in alta forma sa dispuna de acesta cu titlu oneros, putand efectua operatiuni de comasare, segregare, divizare si orice alta modificare ipotecara, fixand preturile, termenele si conditiile pe care le estimeaza pertinente, si sa stabileasca garantiile pe care le considera oportune in cazul esalonarii platilor, putand incasa pretul in totalitate sau la termen, sa dea chitante sau documente de plata si de asemenea sa anuleze garantiile care se stabilesc, fie ele personale sau reale, si de asemenea, sa realizeze orice acte sunt necesare pentru a face posibila inregistrarea la Cadastru."
Eu am vazut in dex ca titlu oneros inseamna = act juridic prin care o persoana se obliga sa execute o prestatie fara a urmari sa primeasca ceva in schimb. Intrebarea mea este: Daca eu vand acest apartament proprietarul care mi-a facut procura este cel care incaseaza banii ? Eu sunt doar cea care face vanzarea fara a primi nimic in schimb dupa vanzare? Va multumesc.