avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzarea unui apartament pe baza unei procuri notariale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzarea unui apartament pe baza unei procuri notariale

Buna ziua,

Pe numele meu s-a facut o procura notariala cu titlu gratuit (donatie) prin care pot vinde un apartament. As dori sa stiu cat timp este valabila aceasta procura (eu am inteles ca trei ani) si ce acte sunt necesare in cazul in care voi gasi un cumparator. Tin sa mentionez ca nu detin cartea funciara a acestui apartament.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 22:44, 14 Septembrie 2013
Mandatul este gratuit ati vrut sa spuneti. Mandatul nu este donatie! Dvs aveti o procura de vanzare . Adica cineva v a imputernicit sa vindeti pt el un bun imobil si apoi sa I dati pretul incasat in numele lui. Daca partile nu prevad altfel durata unui mandat este de 3 ani potrivit prevederilor Codului Civil.
Dvs trebuie sa depuneti diligentele necesare pt a gasi un cumparator la un pret avantajos mandantului, adica celui care v a imputernicit, sau la pretul stabilit de acesta si care este mentionatmin procura daca este cazul. Daca imobilul nu are cadastru in acea procura in afar de mandatul de vanzare trebuie sa aveti si mandatul de cadastru si intabulare, caci fara acestea facute in prealabil nu puteti Vinde.
Deci aveti procura, faceti cadastru si intabulare, mergeti si obtineti certificat fiscal de la administratia fiscala comptenta, obtineti certificat de performanta energetica, obtineti adeverinta de la asociatia de proprietari pt plata intretinerii si cu cartea dvs de identitate , actele de proprietate ale imobilului in copie legalizata , procura si cumparatorul va prezentati la notarul public care va scooter extras de CF de autentificare si care va va face actul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura speciala reprezentare dosar civil uzucapiunea Natalia22 Natalia22 Buna ziua, Am fost imputernicita intr-un proces de uzucapiunea de catre mama mea si as dori sa stiu daca se poate face actele de carte funciare pe numele ... (vezi toată discuția)
Procura vinzare adigrig adigrig Eu si sotia suntem proprietarii unui apartament in Romania. Acum domiciliem in strainatate si vrem sa vindem apartamentul. Ce fel de procura trebuie facuta de ... (vezi toată discuția)
Procura speciala vanzare apartament Mona_2014 Mona_2014 Buna ziua ! Trebuie sa fac o procura pentru vânzarea unui apartament. Ce clauza trebuie sa contina? Trebuie sa fiu atenta la vreun detaliu in redactarea ei ... (vezi toată discuția)