Multumesc ! Am intrebat de coproprietate pentru ca intotdeauna cand ne-am schimbat Cartile de Identitate, a trebuit sa merg si eu la Politie impreuna cu ea, ca proprietar al apartamentului. Intr-adevar nu mai am frati, surori sau copii, singurele rude pe care le mai am sunt niste veri de gradul 1. Iar in privinta mamei, nu-mi mai fac griji deoarece are 95 de ani iar sotia e cu 8 ani mai tanara ca mine. :-) (Eu am 70)
Buna ziua !
Locuiesc cu sotia mea de 20 de ani la o adresa din Bucuresti. Apartamentul imi apartine in exclusivitate fiind cumparat de mine inainte de casatorie. Sotia are Cartea de Identitate cu toate datele la adresa mea. Nu apare ca fiind coproprietar. Tot la adresa asta mai locuieste si mama mea. Nu m-am gandit niciodata ce s-ar intampla in cazul decesului meu. Cum poate sa ramana apartamentul in acest caz sotiei mele ? E nevoie de facut testamentul sau se poate face un act in care sotia sa apara si ea coproprietar. Va multumesc ! Vlad Marton
In 2017 am cumparat o suma de bitcoini dupa care am vandut toata suma, in profit. Tanzactia am facut-o printr-o cunoscuta banca din Bucuresti. La timpul respectiv nu exista o lege prin care sa platesc impozit pe profit. Ulterior, tot in 2017, am cumparat o alta suma de bitcoini, pe care nu i-am mai vandut si pe care o am si acum. In 2019 s-a dat o lege prin care se impoziteaza profitul realizat, in eventualitatea ca valoarea bitcoinului a crescut. Pentru prima tranzactie nu mai dovezi cat am cumparat. Pentru cea de-a doua da, am chitantele, asa ca as putea dovedi cat a fost profitul, daca i-as vinde. Inteleg ca se impoziteaza numai profitul, diferenta intre pretul de cumparare si cel de vanzare. Vreau sa fiu corect si sa platesc impozitul pe profit. As vrea sa stiu care este procedura de plata, unde se face si in baza caror documente. Profitul se socoteste de la ultima tranzactie sau numai tranzactiile efectuate dupa aparitia noii legi in 2019 ? Sunt socotite impozite si pentru prima tranzactie din 2017, cand nu erau reglementari de plata a vreunui impozit ? Pentru ca daca as fi scos banii direct din bancomat, nimeni nu ar fi sesizat aceasta tranzactie si nu mi s-ar parea normal sa se aplice alt impozit. Nu mi s-ar parea normal dar nici nu m-as mira prea tare, la modul in care se dau unele legi pe la noi. :-) Multumiri.
Biroul dumneavoastra face si acte de succesiune ? Mi-ar fi foarte comod intrucat locuiesc in apropierea sediului dumneavoastra, pe strada Silvestru. Sau se apeleaza numai la un birou notarial ? Imi cer scuze pentru insistenta dar n-am mai avut niciodata de-a face cu asemenea probleme si nu ma pricep deloc. Multumesc inca o data pentru raspunsurile foarte competente !
Inca o data va multumesc pentru promptitudine. Am crezut ca odata ce nu am facut succesiunea, certificatul nu mai e valabil. Cel putin asa imi explicase cineva. Am crezut ca succesiunea se face numai in prezenta proprietarului certificatului.
Buna ziua !
Cum se face succesiunea pentru un certificat de actionar ? Mama mea are un asemenea certificat dar la cei 92 de ani pe care-i are, ii este greu sa se mai deplaseze la banca sa-si ridice dividendele iar banca nu plateste doar in baza buletinului ei de identitate. Deja am pierdut un asemenea certificat prin moartea subita a tatalui meu. Multumiri !
Am fost posesorul unui apartament cumparat in conformitate cu Legea 112. Mentionez ca am cumparat apartamentul dupa mai bine de un an de la intrarea in vigoare a legii, conform Art. 9 si 14, deoarece nimeni in acest termen nu a revendicat apartamentul. Apartamentul se afla intr-o zona centrala a Bucurestiului. La 8 ani de la cumpararea apartamentului au aparut si proprietarii, toti locuind in strainatate. Am pierdut procesul, motivul invocat fiind ca am cumparat apartamentul cu rea credinta, pentru ca am stiut ca apartamentul a avut proprietari inainte de a fi confiscat. De parca oricine a cumparat un apartament in baza acestei legi nu ar fi stiut ca apartamentul a apartinut cuiva ! Intre altele imobilul a fost vandut si demolat, din el ramanand numai fatada, in spatele fatadei construindu-se probabil in viitor un imobil care in nici un caz nu va corespunde arhitecturii zonei, asa cum se practica acum in Bucuresti. In aceste conditii am angajat un avocat pentru intentarea unui proces de recuperare a banilor platiti pe apartament. Acest proces l-am castigat, Statul Roman prin Ministerul Finantelor Publice avand obligatia de a ne restitui suma platita, reactualizata. Precizez ca am delegat cu totala buna credinta toate sarcinile acestui proces, inclusiv recuperarea banilor, avocatului care ne reprezenta. Dupa trecerea unei perioade de timp, constatand ca avocatul nu a facut nici un demers pentru recuperarea sumei de bani, am luat hotararea de a ma ocupa personal de problema. La Judecatoria de sector am solicitat sa mi se elibereze o copie legalizata investita cu formula executorie insa mi s-a comunicat ca nu poate fi eliberat documentul respectiv deoarece acesta a fost remis avocatului in cauza. iar titlul executoriu se elibereaza intr-un singur exemplar. Avocatul a refuzat sa-mi prezinte o copie a sentintei civile legalizate sub pretextul ca el a facut toate demersurile si a inregistrat cererea de punere in executare a sentintei la Ministerul Finantelor Publice, aceasta urmand sa se solutioneze. Solicitand sa imi prezinte dovada inregistrarii acestei cereri, avocatul mi-a remis un inscris cu stampila Ministerului Finantelor Publice cu un numar de inregistrare. Dupa o perioada destul de mare de timp, vazand ca nu primesc nici un raspuns la solicitarea pretins a fi fost adresata Ministerului Finantelor Publice, am trimis la aceasta institutie mai multe notificari solicitand a mi se comunica stadiul de solutionare a cererii mele insa Ministerul mi-a raspuns ca nu exista nici un document cu numarul de inregistrare comunicat de avocatul meu si ca acest numar e mai mare decat cel mai mare numar inregistrat la ei in anul respectiv precum si faptul ca institutia in acel moment (anul 2008) era Ministerul Economiei si Finantelor si nu Ministerul Finantelor Publice. Din acel moment avocatul meu refuza sa mai ia legatura cu mine. Suma de bani nu am reusit sa o mai recuperez nici pana in acest moment. In aceste conditii am facut plangere penala impotriva avocatului meu la Judecatoria Sectorului 2 - Bucuresti, dar si de aceasta data, desi au trecut deja 9 luni, nu am obtinut nici un rezultat. In aceste conditii am facut o solicitare la Parchetul de pe langa Curtea de apel Bucuresti pentru a afla stadiul procesui dar si aici, desi a trecut o luna de la solicitare nu mi s-a comunicat nimic. Toate cele descrise mai sus sunt dincolo de puterea mea de intelegere. Poate cineva sa-mi spuna ce demersuri ar mai trebui sa fac, daca mai am sanse sa-mi recuperez banii si de la cine ? Multumiri pentru un eventual raspuns !