Sentinta de divort nu am gasit-o , insa am gasit sentinta de micsorare de pensie alimentara,deoarece in urma celei de-a doua casatorii mai am un copil,,si astfel am cerut micsorarea pensiei. In sentinta de micsorare este specificat ca sunt obigat la platirea pensiei alimentare pana a varsta majoratului. Nu am cerut sistarea pensiei pana acum deoarece doar anul acesta a terminat liceul.
pe decizie parca scrie ca pana la 18 ani ,,nu este specificat ca pana la terminarea studiilor.trebuie sa verific
Buna ziua
Revin cu o intrebare. Am vb cu fiica mea,,bineinteles ca nici acum nu a promovat examenul de bacalaureat si nici nu are de gand sa se inscrie la vreo scoala. Si-a parasit din nou domiciliu,,destul de greu dar asta este. As dor sa stiu ce pasi trebuie sa urmez ca sa cer sistarea pensiei laimentare. trebuie sa astept pana la data de 1 oct ?Multumesc
va multumesc pentru raspuns,,o sa vedem,,,nu stiu in ce fel se tine cont de prezenta sau nu la astfel de unitati de invataman,dar am sa ma interesez, Multumesc inca o data.
va multumesc pentru raspuns,,da asa este cum spuneti dumneavostra. Da stiu ca sunt postliceale care te primesc si fara diploma de bacalaureat,,de aceea intrebam daca in acest caz se mai plateste pensie alimentara. Ideea este ca fata oricum nu ramane cu maicasa ea v-a pleca la Timisoara imediat ce termina cu bacalaureatul..nici nu venea daca nu avea de dat bacalaureatul,,scolile postliceale sunt considerate ca si cursuri la zi??sincer nu stiu. Sincer nu imi convine ca sa ii dau banii ca ea sa se distreze cine stie pe unde,,si sa se inscrie la o scoala de aceasta postliceala ,,,pentru ca oricum nu o mai intereseaza scoala oricat as vb cu ea nu vrea sa ramana ,,,merge la Timisoara ca acolo a plecat de mai bine de 2 luni cu un baiat si ea o spus ca ala o intretine si ca ii cauta servici.Daca e la postliceala foarte bine poate sa mearga si la munca sau nu? sincer nu stiu cum sunt aceste cursuri,,,.
Buna seara,,fata a fost infiata de la varsta de 6 luni. Am citit o postare a cuiva si aceasta clauza era trecuta drept exceptie de la legea ce se refera la plata pensiei alimentare dupa varsta majoratului,unde se specifica faptul ca daca in cazul in care copilul este infiat(eu sunt divortat de 5 ani) ,,tatal nu mai este obigat sa plateasca plata pensiei alimentare o data cu varsta majoratului. In cazul in care promoveaza sau nu bacalaureatul,,mi-a spus mama ei ca o inscrie la o scoala de postliceala de asistenta sociala,,este posibil sa se inscrie fara diploma de bacalaureat?sau nu? in acest caz mai trebuie platita pensia alimentara? Mutumesc inca o data pentru timpul acordat.
Plata pensiei de intretinere pentru copii se plateste pana cand copii devin majori. Aceasta este regula.
exista exceptii:
- copii sunt adoptati si atunci tatal nu mai are nicio obligatie legala.
- copii se casatoresc sub varsta de 18 ani si atunci tatal nu mai are obligatii;
- copii urmeaza o forma de invatamant la zi si atunci tatal are obligatii pana la terminarea studiilor dar nu mai mult de 25 de ani;
- copii intra in campul muncii sub 18 ani si tatal nu mai are obligatii legale.
aceasta postare am gasit-o,,de aceea am intrebat
Buna ziua. am citit la un articol prezentat la dvs pe forrum,,ca exista exceptii in ceea ce priveste plata pensiei alimentare. Fata a in curand are 19 ani ,,este majora de mai bine de un an,,acum da bacalaureatul (la prima sesiune nu s-a putut prezenta)a ramas corigenta , a fugit de acasa, minte etc,. Intrebarea mea este...daca copilul este infiat este adevarat ca tatal numai are obligatie legala de ai plati pensia alimentara dupa indeplinirea varstei majoratului ? am vazut un articol la dvs pe forum despre acest subiect,,,si as dori sa stiu daca intradevar este asa. Multumesc.