Buna ziua.
Contabilitatea sindicatului se tine in partida simpla sau in partida dubla? Mentionez ca nu avem alte venituri decat cotizatia membrilor.
Ce implica fiecare din acestea?
Va multumesc.
Buna ziua.
In decembrie 2010, am luat de la Raiffeisen Bank un credit de nevoi personale cu dobanda fixa.
Banca acorda Imprumutatului un credit in valoare de 30.900 Ron din care:
30.000 Ron va fi utilizat ptr nevoi personale nenominalizate
900 ron va fi utilizat ptr achitarea comisionului de analiza dosar de credit datorat in baza prezentului contract.
Creditul este acordat ptr o perioada de 84 luni.
Comision de admistrare este de 0,39% din valoarea initiala a creditului
Cu alte cuvinte suma totala de plata in fiecare luna este compusa din rata credit+dobanda lunara+comisioane. Acest comision este de 120,51 ron in fiecare luna pe toata durata creditului.
Inrebare:
Acest comision de administrare este legal?
Pot renegocia cu banca renuntarea la incasarea comisionului? deoarece in cadrul contractului de credit este specificat urmatorul articol:
,,Imprumutatul datoreaza lunar bancii un comision de administrare a carui valoare este de 0,39% din la valoarea initiala a creditului. Suma de plata rezultata urmeaza a fi achitata la data scadentei fiecarei rate lunare. Incepand cu al doilea an de creditare, in functie de politica de credite a Bancii, de evolutia pietei de credit sau de serviciul datoriei Imprumutatului, Banca poate renunta la incasarea comisionului de administrare pentru anul de creditare in curs.Banca va analiza oportunitatea renuntarii la incasarea comisionului de administrare.
Buna ziua.
Functionarii publici din primarii beneficiaza de tichete de vacanta in anul 2014? Tinand cont de aprobarea in camera deputatilor a tichetelor de vacanta in data de 03.06.2014.
Pe noi ne intereseaza daca putem da in judecata vechea conducere?
Si vrem sa recuperam bani care s-au dat pe aceste lucrari, deoarece nu s-au executat cu firme si facturi. Consideram ca niste simple procese-verbale nu tin loc de documente justificative. Ne intereseaza daca aceste sume sunt prescrise, sau putem cere banii pentru intreaga perioada 1999-2010?
In mai 2010 s-a schimbat conducerea asociatiei, presedinte, administrator, cenzor.
Noul presedinte,comitetul, cenzorul nou au verificat actele contabile din perioada noiembrie 1999-aprilie 2010.
Intre elementele de activ si pasiv este egalitate. Banii incasati au fost virati la furnizori, restantele proprietarilor coincid cu debitele restante la furnizori.
Singura problema gasita, este faptul ca lucrarile executate in perioada 1999-2010 la asociatia de proprietari sunt facute la negru, pe baza de proces-verbal semnate de catre presedinte, administrator, cenzor, si cativa proprietari, nu sunt devize, facturi, etc.
Putem recupera in instanta sumele cheltuite pe lucrari?
Putem sa-i recuperam pe intreaga perioada? sau o parte din ele sunt prescrise?
Ce se poate face? Este vorba de delapidare?
Va multumim
Buna ziua.
Sunt functionar public, in anul 2011 luna octombrie am intrat in concediul medical avand probleme cu sarcina, cu data de 01.06.2012 am intrat in concediul de ingrijire copil, am optat pentru varianta de pana la 1 an. Am reluat activitatea cu 01.01.2013 renuntand la concediul de ingrijire copil.
Am dreptul la concediul de odihna pe anul 2013?
Va multumesc.