Revin cu un amanunt:la dosar am si o cerere, pe care am facut-o in fata secretarului unde lucrez, in care am solicitat pensie anticipata incepand cu 1 februarie 2014.
Aceasta cerere pe care am facut-o (pentru ca asa mi-a zis conducerea unitatii unde lucrez) face ca eu sa nu mai merg la munca de la 1 februarie si sa astept pensia?Sau fac asa cum m-ati sfatuit mai sus?
Deci, in momentul in care primesc decizia de pensionare merg cu ea la locul de munca si imi baza ei incetez contractul d emunca.E bine?Multumesc mult pt ajutor
Imi cer scuze daca sunt prea insistenta in ceea cepriveste acest subiect , dar am o nelamurire.Pe 27 imi depun dosarul de pensionare anticipata (pe 27 ianuarie fac si varsta de pensionare).Cineva mi-a zis ca din momentul in care imi depun dosar sa nu mai merg la munca, la serviciu pt ca voi primi pensie chiar din ziua in care mi-am depus dosarul si apoi voi da pensia inapoi pentru a ramane cu salariul.
Daca eu imi depn dosarul pe 27 ianuarie si voi mai merge la serviciu inca 3 luni pana primesc decizia, voi primi si pensie si salariu pe acele luni de cand mi-am depus dosarul si pana primesc decizia?
Vreau o lamurire pt a nu ajunge sa dau banii inapoi.
Revin cu o intrebare.
Pe 7 ianuarie 2014 merg sa-mi depun dosarul pt pensionare anticipata(undeva mai sus am dat cateva date).Pe 27 ianuarie 2014 implinesc varsta de pensionare.Vreau sa stiu cum se procedeaza cu decizia:
-La cat timp primesc decizia?
-Daca , presupunem ca merg la munca pana pe 15 februarie, pensia imi va venit incepand cu 27 ianuarie sau cu 15 februarie?
-Daca voi primi pensia incepand cu 27 ianuarie , voi fi platita si de la munaca(voi lua si salariu pe cat mai merg dupa 27 ianuarie)?
Multumesc
multi poate veti spune sa asteptam pana atunci, dar credeti-ne ca stam intr-un stres...Daca nu am avut asemenea probleme...Cei care sunt obisnuiti cu justitia...
Am numarul dosarului atat, am incercat peste tot pe site-ul parchetului sa-l caut dar in zadara
La noi in citatie nr dosarului exista asa: ----/D/P/2010
In locul liniutelor este un numar pe care nu l-am scris eu.Ce ma surprinde , acel D si P .Pe nicaieri nu am gasit un dosar cu aceste litere.De obicei este asa:456/119/2011-asta este un exemplu
Cei care sunteti in domeniu poate ma ajutati ce -i cu aceste litere.Vreau sa gasesc dosarul, sa stim despre c eeste vorba.La parchetul bucuresti sunt date odosarele dar cum sa-l caut in 5 mii si ceva de pagini!!!!Mai pot sa-l caut cu numnarul dosarului dar pe langa asta mai imi cer si obiectul, partea si daca noi nui stim decat nr dosarului...
Sotul meu a primit o citatie in calitate de martor la parchetul de pe langa inalta curte de casatie si justitie bucuresti.I se spune nr dosarului dar nu spune in legatura cu ce , despre ce dosar este vorba.Am incercat sa caut dosarul pe pagina lor dar nu mi-l da pt ca nu stiu partea, obiectul.Ce facem in cazul asta?Nu suntem din bucuresti , avem de parcurs o distanta f mare, cine ne deconteaz drumul?
Dar cel mai mult am dori sa stim despre ce dosar este vorba pt ca nu a avut asemea probleme, niciodata nu a fost in instanta sau probleme cu legea, ceva de genul.
pentru 2 ani, fiindca de la munca i-a spus ca poate sa revina cand vrea dar acum auzim fel si fel de ariante.O sa intrebe si la munca dar mai bine sa mai intrebam si pe aici.