In cazul unui asemena abuz, el poate fi contracarat prin contract nu? In plus,pana la a se ajunge la aceasta, in mod normal trebuie parcurse celelalte etape, si anume diminuarea liniei de credit, blocarea ei, executareagarantiei, a garantului si apoi in final sa se ajunga la alte proceduri. Sunt avocat, dar in momentul cand esti direct implicat e posibil ca analiza sa fie subiectiva. De aceea am nevoie si de o alta parere avizata. Daca considerati ca puteti sa-mi oferiti si alte detalii va sunt recunoscatoare. Tot ce am citit si am analizat, nu a dus la concluzia ca as putea fi in vreun fel afectata.
BUNA ZIUA, AS AVEA NEVOIE URGENTA DE O LAMURIRE. Am urmatoarea speta: societate comerciala angajeaza un imprumut bancar,pe care il garanteaza cu un imobil si cu garantiile personale ale administratorului.Intre timp, societatea este preluata de altcineva, cel care isi asumase obligatie platii imprumutului nu o face iar societatea nu are posibilitatea achitarii ratelor. Atata noul administrator cat si noii asociati nu au incheiat cu banca nici un alt contract de preluare a primului .Contractul de credit prevede clar ca in caz de neplata se va executa silit garantia imobiliara si garantul(cel initial),fara a se face vorbire de raspunderea asociatilor prezenti sau viitori. In acest caz, in ce masura se poate indrepta banca impotriva noului administrator si a noilor asociati ca si persoane fizice (si aici ma refer la popriri de conturi personale sau executare de imobile personale)? Mentionez ca nu a fost incheiat nici un contract de gaj privitor la bunurile administratorilo sau asociatilor. Sunt noii asociati in pericol ca si persoane fizice ? Multumesc mult!
E o problema in care sunt direct implicata