irinasargu a scris:
In cazul unui asemena abuz, el poate fi contracarat prin contract nu?
In primul rand poate fi contracarat prin reactie in termenul legal de contestare.
Paradaoxal, cei mai multi abuzati au reactie intarziata si pierd pe termene depasite.
Eu nu sunt o sursa avizata, dar va pot spune parerea mea :
Am vazut caz in care Popescu a avut o firma, firma a fost urmarita de creditori, mai departe s-au indreptat importiva lui Popescu ca si persoana fizica fara sa poata sa il execute ca nu avea bunuri. Peste ani, Popescu deschide alta firma cu altii si avea si el un mic procent din partile sociale acolo, deci minoritar rau. Creditorii au blocat contrurile la noua firma si le-au si executat. Prinde orbu, scoate-i ochii, cont blocat, banii luati, abuz, fa contestatie, judecata, termene peste termene. Stiu, pare SF dar se intampla in Ro. (
Nota: Popescu este un nume ales aleatoriu.)
Sau : doi asociati, unul majoritar si administrator si unul minoritar si doar asociat, firma in insolventa si datoare vanduta, procesul la tribunal, asociatul minoritar nici nu este citat (nu avea de ce in faza asta nu avea calitate procesuala), curge procesul, lichidatorul face raportul la gramada si il incrimineaza (poate din eroare, poate cu intentie) si pe asociatul neadministrator, se da sentinta cu raspundere in solidar, asociatul nevinovat afla dupa ce expira termenul de recurs, face recurs pierde pe motiv de termen depasit si este bun de plata, ... si tot asa.
irinasargu a scris:
Tot ce am citit si am analizat, nu a dus la concluzia ca as putea fi in vreun fel afectata.
V-am spus, legal nu ar trebui sa va faceti probleme, dar nu toate se intampla ca la carte, mai exista abuzuri, erori, situatii diverse. E bine sa aveti urechile ciulite si pe atentiune!