avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesionare firma !
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesionare firma !

Urgent ! Ajutati-ma !
Anul trecut am cesionat o firma co tot activul si pasivul societatii. Acte la avocat + reg. com. . Dar acum bancile mi-au blocat conturile, tot mie si asociatului meu (vb de cei de la Credit EuropeBank, ei sunt primii).
Eu stiam ca noii asociati sunt trasi la raspundere.
Am luat plasa ? Au dreptul asta ? Scrie in contractele de credit ceva de cesionare ?
Nu inteleg nimic!
Va rog ! Astept raspuns ca astia mi-au blocat ieri absolut toate conturile !
Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 20:57, 5 August 2010
Greu de răspuns, în lipsa oricăror elemente care să ne lămurească asupra situaţiei de fapt şi de drept.

Banca are obligaţia să vă comunice temeiul blocării conturilor. Dacă este vorba despre o procedură de executare silită, trebuia să fi primit somaţia. Ce putem să vă spunem noi, din exterior, fără niciun element care să ne permită o concluzie?

Liviu S.Bordaş
Da , este vb de executare silita ! Dar banca a stat chiar de vb cu noul administrator ! Daca nu a gasit nimic in contul lui, are dreptul sa se ia de mine ? Eu nu mai apar in societate ! Prin cesionare cu intreg patrimoniu, teoretic nu raspun noii asociati ? Imi scapa ceva si nu stiu ce ! Toate bancile au fost instiintate de aceasta cesionare si au primit toate actele !
firma pentru care s-a facut cesionarea avea credite contractate la banca respectiva? acele credite au fost contractate cand erati d-voastra asociat?! mai mult decat sigur.
probabil ca cel caruia i-ati cesionat nu a stiut despre creditele contractate anterior cesionarii si nu a platit. dar mai exista si posibilitatea ca d-voastra sa nu-i fi spus si atunci este mai grav. in ambele cazuri ati omis faptul ca atunci cand ati semnat contractul de credit pe firma pe care mai apoi ati cesionat-o erati trecut in contractul respectiv ca garant persoana fizica a creditului, adica in cazul neplatii de catre firma erati urmarit d-voastra ca persoana fizica. de aceea s-a dispus blocarea conturilor d-voastra personale.
Cand am cesionat firma am intrebat o gramada de avocati, juristi, in stanga si in dreapata...cum se procedeaza.
Mi s-a spus ca trebuie scris in contractul de cesiune ca noii asociati au luat la cunostiinta situatia financiara a societatii si preiau atat activul cat si pasivul societatii. De obicei ma interesez cand fac un lucru.
Din cate stiu eu, nu scrie nimic in contractul cu banca ce se face in cazul unei cesiuni.
Iar imprumutantul este firma respectiva, fiind semnat de mine in calitate reprezentant.
Nu am semnat nici un contract de fidejisiune. Stiu ca acesta iti transfera datoriile pe cap, ca persoana fizica. (BRD a introdus asa ceva)

Nu mai inteleg ! #-o
toate bancile au contractele de credit pentru societati intocmite in aceasta maniera. cand ati facut creditul nu v-au pus sa faceti cereri si pe numele persoanelor fizice asociate ale firmei pentru verificare in centrala de incidente bancare si daca nu ma insel si a sotilor/sotiilor acestor asociati? d-voastra ati semnat odata in numele societatii pe care o reprezentati incheierea contractului de credit dar si in calitate de garant fidejusor ca persoana fizica. intrebati la banca si o sa vedeti ca am dreptate. altfel nu se putea face executarea conturilor d-voastra bancare. faptul ca noul asociat, cel caruia i-ati cesionat nu a mai platit este si de inteles atata timp cat nu a beneficiat de banii din credit sau daca aceastia nu se mai regasesc in patrimoniul firmei sub forma de bunuri achizitionate ca urmare a contractarii acestui credit. este asa sau nu?

Alte discuții în legătură

Fidejusor ina1 ina1 Buna ziua, Societatea x are un credit restant. Banca a propus restructurarea/reorganizarea creditului. S-a garantat pentru credit cu un imobil proprietatea ... (vezi toată discuția)
Cesionare ! ajutor ! algora algora Cum spuneam si ieri, anul trecut am cesionat o firma cu mai multe credite la banci , nu datorii. Totul era la zi pana in momentul cesionarii. Noii asociati au ... (vezi toată discuția)
Smecherii ale bancilor ! algora algora Buna ziua ! Va spuneam saptamana trecuta ca am cesionat o firma cu datorii anul trecut si ca ne-am trezit recent, eu si fostul meu asociat, cu conturile ... (vezi toată discuția)