avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesionare ! Ajutor !
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesionare ! Ajutor !

Cum spuneam si ieri, anul trecut am cesionat o firma cu mai multe credite la banci , nu datorii. Totul era la zi pana in momentul cesionarii. Noii asociati au semnat ca au luat la cunostiinta situatia financiar contabila a societatii si ca preiau atat activul cat si pasivul societatii. Dupa aproape 4 luni, Credit EuropeBank ne-a pus mesaj pe conturile personale, mie si fostului asociat. El avea 25% din societate. Ce ma sfatuiti sa fac ? Cum poate fostul meu asociat sa faca ptr a-si ridica mesajul de pe cont? In ce limita raspunde el?
Va rog, ajutati-ma! #-o
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 11:12, 1 Februarie 2009
Banca a acceptat cesiunea?Noii asociati au semnat un nou contract cu banca?Noii asociati stiu de aceste credite?S-a facut o evaluare a societatii de catre un expert in domeniu?Sunt multe intrebari, poate ne dati mai multe detalii.
Din cate stiu, noii actionari au fost la banca chiar in ziua cand s-a semnat cesionarea si parea totul OK.
Da, noii asociati stiau de toate creditele si au semnat ca li s-a adus la cunostiinta acest lucru .
Am proces varbal de predare-primire a intregii gestiuni, semnat de ei . (contracte credite, balante.......)
Banca nu este în drept să accepte sau nu cesiunea părţilor sociale. Nu asociaţii sunt debitorii ei, ci societatea însăşi. Cesiunea devine opozabilă băncii după înscrierea menţiunilor în Registrul comerţului.

Nu am înţeles ce reprezintă acel mesaj pe cont. Este vorba despre blocarea conturilor? Dacă v-aţi obligat în solidar cu societatea în cuprinsul contractului de credit, banca poate proceda la reţinerea unor sume din conturile personale, în temeiul contractului. Avînd calitatea de codebitori, cesiunea părţilor sociale nu vă exonerează de obligaţii. Cesiunea părţilor sociale este una, iar cesiunea de datorie este cu totul alta. Nu puteaţi, fără acordul băncii, să cesionaţi noilor asociaţi şi datoriile dumneavoastră către bancă.

Dacă nu există o astfel de solidaritate, ceea ce face banca este un abuz.
1.Verificati la bancile respective daca noii asociati au semnat contractele de credit dupa cesionare.In caz contrar, banca va executa, cum e si firesc, pe dvs.
2.Verificati si la ORC daca noii asociati s-au inscris/inmatricualt pe firma cesionata cu specimene de semnaturi,etc
Ma refeream la credit nu la partile sociale, atata lucru oi fi invatat si eu:stunned:

Alte discuții în legătură

Ajutor ! cesionare firma ! algora algora Cum spuneam si ieri, anul trecut am cesionat o firma cu mai multe credite la banci , nu datorii. Totul era la zi pana in momentul cesionarii. Noii asociati au ... (vezi toată discuția)
Cesionare firma ! ajutor ! algora algora Urgent ! Ajutati-ma ! Anul trecut am cesionat o firma co tot activul si pasivul societatii. Acte la avocat + reg. com. . Dar acum bancile mi-au blocat ... (vezi toată discuția)
Cesionare firma ! algora algora Urgent ! Ajutati-ma ! Anul trecut am cesionat o firma co tot activul si pasivul societatii. Acte la avocat + reg. com. . Dar acum bancile mi-au blocat ... (vezi toată discuția)