avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cesionare firma ! Ajutor !
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cesionare firma ! Ajutor !

Urgent ! Ajutati-ma !
Anul trecut am cesionat o firma co tot activul si pasivul societatii. Acte la avocat + reg. com. . Dar acum bancile mi-au blocat conturile, tot mie si asociatului meu (vb de cei de la Credit EuropeBank, ei sunt primii).
Eu stiam ca noii asociati sunt trasi la raspundere.
Am luat plasa ? Au dreptul asta ? Scrie in contractele de credit ceva de cesionare ?
Nu inteleg nimic!
Va rog ! Astept raspuns ca astia mi-au blocat ieri absolut toate conturile !
Cel mai recent răspuns: algora , utilizator 19:05, 31 Ianuarie 2009
V-au blocat conturile personale?
Da, ne-au bocat conturile personale !
Banca a luat la cunostiinta de cesionarea facuta si a primit toate actele, chiar a vb si cu noul administrator.
Inainte de a fi cesionat trebuia sa analizati exact situatia juridica a firmei si sa discutati cu cesionarii conditiile in care are loc cesiunea.
Chiar daca ati transmis si activul si pasivul, trebuia sa aveti o clauza cuprinsa in actul de cesiune prin care sa precizati exact ce se intampla in situatia unor eventuale pretentii cu privire la perioada anterioara cesiunii..

din cate inteleg firma avea si contracte de credit in derulare...in acest caz aveati obligatia de a informa banca. Trebuia sa studiati cu mare atentie acele contracte. Eu cred ca banca ( desi nu-mi plac bancile..si m-as lupta cu ele cu placere) avea dreptul sa fie informata cu privire la orice modificare care ar aparea cu privire la societate. ( chiar si numai schimbarea sediului).

De urgenta, trebuie sa vedeti exact despre ce este vorba..si sa incercati sa remediati situatia.
daca tot ati avut avocat de ce nu ati analizat in detaliu schimbarea pe care doreati sa o faceti si consecintele acestei schimbari.

succes.

av. Ileana Schwarz
Multam ! Dar banca a fost anuntata ! Iar noii asociati chiar au luat la cunostiinta de situatia financiar contabila, chiar am si act semnat in acest fel. Am studiat , am spus eu, toate aspectele ! Eu zic ca executorul, avocat, care a pus mesaj pe conturi nu a primit toate actele de la banca sau nu stie despre ce e vorba!

Nu stiu ce sa mai spun ! Nici mie nu-mi plac bancile !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor ! cesionare firma ! algora algora Cum spuneam si ieri, anul trecut am cesionat o firma cu mai multe credite la banci , nu datorii. Totul era la zi pana in momentul cesionarii. Noii asociati au ... (vezi toată discuția)
Cesionare firma ! algora algora Urgent ! Ajutati-ma ! Anul trecut am cesionat o firma co tot activul si pasivul societatii. Acte la avocat + reg. com. . Dar acum bancile mi-au blocat ... (vezi toată discuția)
Cesionare ! ajutor ! algora algora Cum spuneam si ieri, anul trecut am cesionat o firma cu mai multe credite la banci , nu datorii. Totul era la zi pana in momentul cesionarii. Noii asociati au ... (vezi toată discuția)