avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... fidejusor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

fidejusor

Buna ziua,
Societatea x are un credit restant. Banca a propus restructurarea/reorganizarea creditului. S-a garantat pentru credit cu un imobil proprietatea firmei si cu un teren bun personal al meu. Eu si sotul meu nu suntem actionari sau administratori la societatea x doar garantam cu terenul creditul contractat de societatea x la banca. Banca ne solicita pe langa contractul de garantie sa semnam si in calitate de fidejusor. Ce presupune calitatea de fidejusor? Suntem obligati sa semnam ca fidejusor daca nu suntem implicati in activitatea firmei? Nu ar trebui sa semneze ca fidejusor administratorul/asociatul? De ce vor sa semneze garantii(persoane fizice) ca fidejusor?
ISTORIC FIRMA:
sotul meu a fost aministrator si asociat unic la societatea x cand s-au contractat creditele. in momentul contractarii creditelor am garantat cu bunuri reale personale si am semnat ca fidejusor(eu nu aveam actiuni la firma dar ca fidejusor am semnat in calitate "de sotie" a adimistratorului/asociatului) . acum 3 luni am vandut societatea...acum banca propune reorganizarea creditului restant dar nu vrea sa ne ridice calitatea de fidejusor deoarece in continuare garantam cu bunul personal. nu sunt de accord cu semnarea contractului de jidejusiune, ci doar cu semnarea contractului de garantie. banca m-a amentat ca daca nu semnez ca fidejusor incepe procedura de executare si nu mai acorda firmei nici o sansa. care sunt variantele pentru a scapa de calitatea de fidejusor? Daca banca incepe procedura de executare are dreptul sa actioneze asupra mea ca persoana fizica/bunurilor personale, de ex am masina si apartament care nu sunt giarate la banca ... ar putea sa le ia?

Cel mai recent răspuns: Dahrma , utilizator 08:20, 12 Iunie 2010
un imprumut la alta banca care sa acopere imprumutul vechi si in felul asta scaptai de orice fel de obligatii, urmand ca noul administrator sa preia el riscul..
nu are dreptul sa va urmareasca decat bunurile lasate garantie
Ultima modificare: Joi, 10 Iunie 2010
Petre Enache, Avocat
nu preia alta banca...activitatea a scazut, restante mari sunt, valoarea garantiilor din cauza crizei a scazut fata de momentul initial al contractarii creditului.
calitatea de fidejusor=garantie personala(adica garantarea cu toate bunurile prezente si viitoare-eu am patit-o cu garantia personala si nu pot avea nimic pe numele meu pt.ca imi executa banca ....NU SEMNATI nici o garantie personala!!!
Daca banca incepe procedura de executare are dreptul sa actioneze asupra mea ca persoana fizica/bunurilor personale, de ex am masina si apartament care nu sunt giarate la banca ... ar putea sa le ia?


Are dreptul sa se atinga de toate bunurile voastre atata timp cat aveti garantie de fidejusor.Pana nu dati datoriile la banca,ei va vor urmari pe dvs.si orice bun ce il aveti pe numele dvs.chiar si televizorul din casa....si nu e gluma

Si eu am garantat personal pentru firma,si imi pare rau de nu am cuvinte sa va scriu...nu se merita sa iti pui la bataie toata averea pentru o firma in tara asta unde nimic nu merge...Am o locuinta ce nu o voi putea pune pe numele meu foarte mult timp de acum incolo...si e tare rau sa fii la mana celui pe care ai inscris casa...
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Iunie 2010
Dahrma, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare firma ! algora algora Urgent ! Ajutati-ma ! Anul trecut am cesionat o firma co tot activul si pasivul societatii. Acte la avocat + reg. com. . Dar acum bancile mi-au blocat ... (vezi toată discuția)
Fidejusor didero didero Buna seara, Eu in calitate de persoana fizica si sotie a unuia dintre asociatii unei firme am semnat pe un contract ca fiind fidejusor.Sotul meu a decedat si ... (vezi toată discuția)
Grup de firme alinagiosu alinagiosu Buna ziua, Va rog din suflet daca ma poate ajuta cineva in legatura cu grupul de firme. este vorba de 2 societati comerciale care au acelasi asociat ... (vezi toată discuția)