avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale grup de firme
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

grup de firme

Buna ziua,
Va rog din suflet daca ma poate ajuta cineva in legatura cu grupul de firme.
este vorba de 2 societati comerciale care au acelasi asociat unic.
Una din firme are un credit pe care nu-l mai poate achita . Banca vrea acum sa preia suma creditulu irestant din cealalta societate motivand faptul ca este grup de firme. Societatea din contul careai vrea banca sa preia suma restanta are si ea la ranbdul ei un credit pe care il plateste corect. Acel credit este girat de 2 persoane fizice cu apartamentele. Normal ca girantii nu sunt de acord pentru ca ei au semnat doar pentru creditul societatii care isi plateste corect creditul.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:59, 1 Noiembrie 2008
Sunteti sigura ca sunteti asociat asociat unic in doua firme?
Corecta remarca de mai sus. Grupul de firme este luat in calcul doar economic pentru acordarea creditului. Sunteti sigura ca se refera la grupul de firme si nu la codebitor?
Scuze, la cosietatea care isi achita creditul este asociat unic..si la cealalta doar cu 50%...scuze inca o data..nici nu se putea sa fie asociat unic la 2 societati

Data post: Vineri, 24 Octombrie 2008, 20:04
Subiect: RE: grup de firme

Sunt foarte sigura..ca astazi am primit notificarea..grup de firme.
Ultima modificare: Vineri, 24 Octombrie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Debitorii se pot urmarii doar in baza titlurilor executorii. Daca s-a semnat contractul in calitate de imprumutat, garant, garant fidejusor, avalist se poate urmarii si cealalta societate, daca nu atunci nu este posibil DOAR in baza grupului. Atentie daca exista intre contracte o legatura de genul - daca o societate intra la restanta atunci se va executa si cealalta societate - sau - daca creditele sunt garantate cu aceleasi bunuri. Daca nu exista nici o astfel de legatura aprevazute in ambele contracte, atuncu executarea nu poate avea loc.
Bancile se gandesc tot timpul la niste clauze care mai de care mai impovaratoare, dar in cazul de fata daca societatea care chipurile a garantat creditul nu a facut acest lucru printr-o hotarare AGA, eu personal nu vad cum poate fi chemata in garantie.

Alte discuții în legătură

Credit contractat pe societate comerciala instrainata ulterior Orvo Orvo Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie si v-as fi recunoscator pentru cateva sfaturi: In calitate de administrator si unic asociat al unei societati ... (vezi toată discuția)
Garant credit liviu.c liviu.c Buna ziua , am o intrebare in legatura cu un credit.Am facut un credit fara garantie pe firma , si am semnat in calitate de administrator dar si de ... (vezi toată discuția)
Codebitor liviu.c liviu.c Buna ziua , am o intrebare in legatura cu un credit.Am facut un credit fara garantie pe firma , si am semnat in calitate de administrator dar si de ... (vezi toată discuția)