avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... garant credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

garant credit

Buna ziua , am o intrebare in legatura cu un credit.Am facut un credit fara garantie pe firma , si am semnat in calitate de administrator dar si de garant.intre timp am vandut firma , si aceasta nu are capacitatea de a mai plati ratele.Banca vrea sa execute firma dar si pe mine ca persoana fizica daca nu achit restanta pana pe 1 iulie.Actualul unic actionar si administrator al firmei vrea sa vina la banca sa-si asume el raspunderea.Intrebarea este daca se poate schimba acel contract prin care eu sunt girant , sa devina el girant?si a doua intrebare este...banca este obligata se schimbe contractul sau doar daca doreste?
Cel mai recent răspuns: Ioana Cristina Catanoiu , Consilier juridic 10:54, 11 Mai 2009
Banca poate accepta schimbarea garantului (inteleg ca este vorba despre o garantie personala a dvs), dar nu este obligata la aceasta; este posibil sa va solicite sa ramaneti obligat alaturi de noul administrator; totul depinde de negocierile pe care le veti purta cu reprezentantii bancii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codebitor liviu.c liviu.c Buna ziua , am o intrebare in legatura cu un credit.Am facut un credit fara garantie pe firma , si am semnat in calitate de administrator dar si de ... (vezi toată discuția)
Credit contractat pe societate comerciala instrainata ulterior Orvo Orvo Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie si v-as fi recunoscator pentru cateva sfaturi: In calitate de administrator si unic asociat al unei societati ... (vezi toată discuția)
Fidejusor ina1 ina1 Buna ziua, Societatea x are un credit restant. Banca a propus restructurarea/reorganizarea creditului. S-a garantat pentru credit cu un imobil proprietatea ... (vezi toată discuția)