avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesionare firma !
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesionare firma !

Urgent ! Ajutati-ma !
Anul trecut am cesionat o firma co tot activul si pasivul societatii. Acte la avocat + reg. com. . Dar acum bancile mi-au blocat conturile, tot mie si asociatului meu (vb de cei de la Credit EuropeBank, ei sunt primii).
Eu stiam ca noii asociati sunt trasi la raspundere.
Am luat plasa ? Au dreptul asta ? Scrie in contractele de credit ceva de cesionare ?
Nu inteleg nimic!
Va rog ! Astept raspuns ca astia mi-au blocat ieri absolut toate conturile !
Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 20:57, 5 August 2010
problema mai grava in cazul in care nu ati fost de buna credinta din momentul contractarii creditului si pana la cesionarea partilor sociale inclusiv este aceea ca ati putea fi tras la raspundere penala pentru fapte care ar avea ca sanctiune inclusiv privarea de libertate. incercati sa rezolvati cat mai repede aceasta stare de fapt pentru a nu avea surprize.
La banca nu am semnat nimic ca garant fidejusor , ci ca administrator, reprezentant. Nici BO nu am semnat pe verso, la girant. Eu stiu ca contractele de fidejisiune sunt f clare, imi dadeam seama.
Societatea era din 2004 si pana in sept 2008 a fost cu absolut toate platile la zi.
Iar creditele aveau peste 6 luni vechime ! In sept 2008 am cesionat firma, deci nu poate fi vorba de frauda sau altceva.
Imposibil . Orice credir facut cu banca are si un garant per aval. Vedeti ca asta este ! Mergeti la banca si va v-a lamuri ! In actul de cesiune era bine daca treceati in clar: linie credit , sau credit la banca.... si ca isi asuma responsabilitatea cu privire la acestea. Puteti deschide actiune prin care care solicitati semnarea contractelor bancare de noii administratori in baza actului de cesiune prin obligatia da a face. Daca nu, vi se vor retrage din conturile dvs ratele lunare pe care le avea societatea ! Oricum trebuia sa primiti somatii pana acuma, respectiv somatie de executare silita ( la care puteati face contestatie la executare).
Daca era vorba de un credit fara garantii imobiliare, in momentul contractarii creditului, aproape sigur, banca v-a pus sa avalizati.
Asta inseamna ca in caz de neplata va poate urmari direct pe d-voastra, sot, sotie (de obicei, sunt chemati sa semneze si ei..), etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fidejusor ina1 ina1 Buna ziua, Societatea x are un credit restant. Banca a propus restructurarea/reorganizarea creditului. S-a garantat pentru credit cu un imobil proprietatea ... (vezi toată discuția)
Cesionare ! ajutor ! algora algora Cum spuneam si ieri, anul trecut am cesionat o firma cu mai multe credite la banci , nu datorii. Totul era la zi pana in momentul cesionarii. Noii asociati au ... (vezi toată discuția)
Smecherii ale bancilor ! algora algora Buna ziua ! Va spuneam saptamana trecuta ca am cesionat o firma cu datorii anul trecut si ca ne-am trezit recent, eu si fostul meu asociat, cu conturile ... (vezi toată discuția)