avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Activitate sky2015

Activitate sky2015

Ei accepta denuntarea unilaterala in contract insa nu stiu eu care metoda sa o folosesc.Ori cea pe perioada determinata cu clauza de reziliere unilaterala de care oricare parte sau pe cea pe perioada nedeterminata unde clauza de denuntare este imperativa in NCC
Buna ziua,
Pe scurt detin un apartament de bloc transformat in spatiu comercial si doresc inchirierea acestuia catre o societate comerciala insa vreau sa pun o clauza de denuntare unilaterala in caz ca chiriasul nu va accepta ulterior majorarea chiriei (contractul fiind pe 5 ani..nu stiu cum va evolua piata chiriilor).Precizez ca destinatia spatiului este comerciala nu locativa
Din cate am cautat pe net am vazut ca in acest caz clauza de denuntare unilaterala fiind una neuzuala si pentru a produce efecte cf NCC ar trebui inserata in mod expres si acceptata de partea opusa ( cu termenul de preaviz de rigoare...etc).Pot aparea probleme in viitor si daca da de ce fel?
Sau tot in lumina NCC as punea incheia contractul pe perioada nedeterminata si in acest caz NCC prevede in mod clar si imperativ ca oricare parte poate denunta unilateral contractul.
Care solutie ar fi mai buna si mai potrivita in acest caz ?
Situatia este urmatoarea: Se plateste pensie intretinere unui copil minor care locuieste cu mama sa in cuantum legal de 1/4(25%) din venit.Din o casatorie ulterioara se mai naste inca un copil care locuieste impreuna cu ambii parinti (tatal sau si sotia acestuia)
Problema care se pune este...se poate cere in instanta diminuarea pensiei de intretinere datorata primului copil pana la respectiv 1/65 din venit (16.5%)?
Legea stipuleaza cam asa destul de confuz

Cuantumul intretinerii Art. 529
(1) Intretinerea este datorata potrivit cu nevoia celui care o cere si cu mijloacele celui care urmeaza a o plati.
(2) Cand intretinerea este datorata de parinte, ea se stabileste pana la o patrime din venitul sau lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii si o jumatate pentru 3 sau mai multi copii.
(3) Cuantumul intretinerii datorate copiilor, impreuna cu intretinerea datorata altor persoane, potrivit legii, nu poate depasi jumatate din venitul net lunar al celui obligat.
Destul de confuz ma refer la "ea se stabileste pana la.....o treime pentru 2 copii "
nu se specifica daca locuiesc cu parintele sau nu ,daca sunt din aceeasi casatorie etc (dar banuiesc ca sunt toti egali in drepturi in fata legii)
Daca cineva cunoaste jurisprudenta din Romania ma poate lamuri si pe mine?
Se refera articolul la cei care le datoreaza parintele intretinere si nu locuiesc cu el? cei care locuiesc se iau in considerare...etc?
Deci pana la urma ce sansa are o actiune in instanta de reducere a cuantumului pensiei de intretinere in stituatia data?