OvidiuDanut a scris:
Civil
Hotararile judecatoresti:
1.potrivnice unui coproprietar sunt opozabile celorlalti coproprietari
2.potrivnice unui copr nu sunt opozabile celorlqlti coprop
3.pronuntate in folosul coproprietatii profita tuturor
4.nicio varianta
2
Dorin_Iulian a scris:
Neatza si sa aveti spor!
1.Termenul de incercare in cazul suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere:
a)poate avea durata cea mai lunga de 5 ani;
b)poate avea durata cea mai lunga de 8 ani;
c)poate avea durata cea mai lunga de 9 ani.
2.Termenul de incercare in cazul suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere:
a)poate avea durata cea mai scurta de 2 ani si 6 luni;
b)poate avea durata cea mai scurta de 2 ani si 15 zile;
c)poate avea durata cea mai scurta de 2 ani.
Buna.
Am incercat sa citesc ce ati postat pana acum, ca sa pot face o lista cu autori si materiale necesare ptr anul ce urmeaza; sunt un pic dezorientata, avand in vedere schimbarea codurilor si de aceea va rog sa imi spuneti parerea voastra:
La penal - Udroiu, Mitrache si Streteanu la penal si Udroiu la procedura penala.
La civil:
- civilul de anul I si reale ai cartea lui Boroi: Institutii de drept civil in reglementarea Noului Cod
- Obligatii: Liviu Pop. Ar mai fi si Paul Vasilescu sau Liviu Pop .
- Contracte si succesiuni: Liviu Stanciulescu.
Noul cod comentat al lui Boroi.
Va rog sa imi spuneti daca este ok sau mai sunt modificari pe care inca nu le stiu..
Va multumesc.
buna,
in primul rand mult succes in pregatire si in obtinerea unui rezultat bun, cat despre bibliografie, lucrurile nu sunt batute in cuie, ideea este sa inveti dupa un autor care ca regula face parte si din comisia de elaborare a grilelor si din care sa si intelegi, si ca un sfat invata la fiecare materie dupa un sg autor, iar numai acolo unde chiar nu intelegi te mai uiti si in alt ceva, eu procedez dupa cum urmeaza :
civil
1. parte generala - Boroi
2. reale - boroi
3. obligatii astept sa scoata Barsan este vb ca o sa reediteze cursul cu prof Statescu in toamna aceasta
4. Contracte - inca nu stiu, nu m-am hotarat.
5. Succesiuni Deack, reeditata de Romeo Popescu pe noul cod
procedura civila
Boroi- o sa scoata curs, este in curs de aparitie, apare undeva in luna noiembrie, pana atunci mai un ochi pe cod.
penal
parte generala Udroiu si acolo unde nu inteleg ma mai uit in Streteanu
parte speciala - Udroiu
Procedura penala
Udroiu - si eventual unde nu inteleg Volonciu
MayeMaya a scris:
Au acelasi tip de subiect activ- calificat sau necalificat- infractiunile:
1-darea de mita si traficul de influenta
2-primirea de foloase necuvenite si darea de mita
3-traficul de influenta si luarea de mita
:offtopic:Cu acel pdf se mai aude ceva? Sau ati postat pe undeva si mi-a scapat?
1
Infr de intrerupere a cursului sarcinii:
A. Se poate comite si din culpa
B. Se consuma in momentul morții fatului
C. Se pedepseste doar in forma consumata
D. Se poate comite si prin omisiune
i_damian a scris:
catalin1980 a scris:
i_damian a scris:
catalin1980 a scris:
Damian iti dai seama ca in alte conditii as face cu tine analiza pe fraza.Partea cu doar cand constituie insasi cauza acestuia nu e a lui Boroi.El zice ca atrage...atunci cand constituie insasi cauza acestuia.In concluzie atunci cand constituie insasi cauza intervine nul absoluta.Apoi vin si celelalte cazuri.
Art. 1402 Cod civil
Condiţia imposibilă, contrară legii sau bunelor moravuri este considerată nescrisă, iar dacă este însăşi cauza contractului, atrage nulitatea absolută a acestuia.
hai sa facem analiza pe text:
conditia imposibila este considerata nescrisa asta zice textul. Sanctiunea asta nou introdusa a cluazelor considerate nescrise este analizata ca si o nulitate absoluta si partiala a actului juridic care opereaza de drept. continuarea articolului ....dacă este însăşi cauza contractului, atrage nulitatea absolută a acestuia. Daca tu vrei sa intelegi ca, conditia imposibila atrage nulitatea absoluta a contractului si in cazul in care nu rep cauza contractului este optiunea ta.
Atunci pun problema altfel.
Daca, conditia imposibila constituie insasi cauza actului juridic,conditia fiind rezolutorie ?ce intervine?
in cazul acesta cred ca ofera explicatia dl Boroi, asta in cazul in care d-na Ciobanu nu are o alta opinie, care bine inteles primeaza.
Sa nu te super pe mine am vrut sa tac sa nu mai zic nimic, dar dupa am avut mustrari de constinta, am zis ca nu pot sa il las pe Catalin care este un baiat extraordinar, care se implica in mod cu totul constructiv pe acest forum sa fie in eroare. Dc te-am enervat imi cer scz, am talent in sensul asta.
Acum parca nu esti tu :).Stai linistit ca si eu am avut meciuri aici,ba inca cineva mi a zis ca mi a facut plangere penala :).e ok.mie imi place sa discutam in contradictoriu dar constructiv.Acum daca ne mai suparam....trece.
In legatura cu speta observi ca nu totdeauna conditia imposibila care este cauza actului juridic,atrage nulitatea absoluta?D-aici am tras eu concluzie ca, conditia suspensiva si rezolutorie nu sunt legate mereu de insasi cauza actului juridic......
Ps.tu esti unul din cei buni ...asa ca stai pe-aproape
i_damian a scris:
catalin1980 a scris:
Damian iti dai seama ca in alte conditii as face cu tine analiza pe fraza.Partea cu doar cand constituie insasi cauza acestuia nu e a lui Boroi.El zice ca atrage...atunci cand constituie insasi cauza acestuia.In concluzie atunci cand constituie insasi cauza intervine nul absoluta.Apoi vin si celelalte cazuri.
Art. 1402 Cod civil
Condiţia imposibilă, contrară legii sau bunelor moravuri este considerată nescrisă, iar dacă este însăşi cauza contractului, atrage nulitatea absolută a acestuia.
hai sa facem analiza pe text:
conditia imposibila este considerata nescrisa asta zice textul. Sanctiunea asta nou introdusa a cluazelor considerate nescrise este analizata ca si o nulitate absoluta si partiala a actului juridic care opereaza de drept. continuarea articolului ....dacă este însăşi cauza contractului, atrage nulitatea absolută a acestuia. Daca tu vrei sa intelegi ca, conditia imposibila atrage nulitatea absoluta a contractului si in cazul in care nu rep cauza contractului este optiunea ta.
Atunci pun problema altfel.
Daca, conditia imposibila constituie insasi cauza actului juridic,conditia fiind rezolutorie ?ce intervine?