avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Activitate biancavlady

Activitate biancavlady

Răspuns la discuția revenire
Deci.....nu ne incadram!
Răspuns la discuția revenire
Am mers la somaj mi-au spus ca am dreptul la somaj sa ma inscriu dar fara venituri,se considera ca daca am stat 2 ani in pensie de invaliditate nu am avut venituri.Pensia nu este considerata venit?
Răspuns la discuția revenire
Pasii au fost urmatori:
-vechimea in munca peste 15 ani
-cmedical
-pensie invaliditate 2 ani
-decizie apt de munca
Intrebarea este:
dupa doi ani de pensie de invaliditate medicii au dat acceptul pentru munca,pot beneficia de somaj deoarece nu-mi pot gasi de lucru,va rog?
Multumesc!
Răspuns la discuția revenire
Multumesc,m-am luminat! Inca o nelamurire,va rog: in lege se mentioneaza ca daca am beneficiat de 2 ani de pensie de invaliditate nu mai pot primi indemnizatia de somaj?
Este legea 76/2002?
Răspuns la discuția revenire
perioada de pensionare a depasit 12 luni,cum pot calcula,va rog?
Răspuns la discuția revenire
Multumesc, la calcularea indemnizatiei se ia in calcul media pensiei sau ultimul salariu in perioada in care am lucrat,va rog?
Discuție revenire


Buna ziua,revin cu aceiasi intrebare postata ieri,va rog daca stie cineva sa-mi raspunda:
pentru depunerea dosarului de somaj,este necesar sa treaca o anumita perioada de la emiterea deciziei medicale -dupa incetarea pensiei de invaliditate? Vechimea in campul muncii este de peste 15 ani fara perioada de pensionare,nu pot gasi serviciu care ar fi perioada de somaj de care pot beneficia,var rog?
Multumesc!

Multumesc,am verificat asa este dar mai am o nelamurire undeva in actele pentru dosarul de somaj se cere adeverinta de la ultimul angajator.Daca la acesta am incheiat activitatea ce adeverinta mai trebuie sa-mi elibereze,va rog?
Buna ziua,
daca dupa terminarea pensiei de invaliditate gradul 2,pe motiv ca pacientul este apt de munca,acesta negasind loc de munca se poate inscrie la somaj?
Multumesc!