avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Activitate Gabriela_22mai

Activitate Gabriela_22mai

Buna ziua,

Am o nelamurire legata de recuperarea salariilor ca fost angajat.
Situatia este urmatoarea:
Am lucrat la o firma timp de 1 an si ceva si in ultimele luni au avut intarzieri foarte mari in plata salariilor astfel incat ajunsesem sa fiu cu 2-3 salarii in urma. Dupa ce mi-am dat demisia, firma a refuzat sa imi faca fisa de lichidare si decizia de incetare, practic ei mi-au desfacut contractul conform demisiei mele (art. 81 alin8 din Codul Muncii) dar nu mi-au platit restul salariilor pe care eu le aveam de luat de la ei. Am facut o sesizare la ITM dar raspunsul a fost ca acest conflict de munca se rezolva in instanta, de curand am aflat un "zvon"precum, ca actionarii acestei firme au infiintat o alta firma cu acelasi obiect de activitate cu gandul de a baga firma actuala in insolventa si de a face trecerea angajatiilor activi pe firma noua. Intrebarea mea este: in cazul in care intr-adevar firma actuala unde am lucrat eu ajunge in insolventa, eu voi fi inscrisa automat la masa credala si imi voi recupera banii sau nu mai exista nicio sansa de a imi recupera drepturile salariale?
ce ar trebui sa fac in situatia de fata pentru a imi recupera salariile restante si pentru a mi se plati zilele de concediu neefectuat?

Multumesc anticipat