Buna ziua,
As dori sa ma lamuriti in privinta Certificatului de mostenitor si Titlul de proprietate, care se ia in considerare la impartirea averii intre frati, dupa moartea parintilor?
Tatal meu (decedat) a trait intr-o curte cu parintii, casa separata construita de el in 1968, cand mai traiau parintii lui, care aveau si ei casa separata. Dupa moartea parintilor, cei trei frati au facut " Certificat de mostenitor" pe trei nume (numele fratilor). Au mostenit 2,5 ari teren in timpul C.A.P.-ului, fara gradina, care era proprietatea C.A.P. Cand s-a facut Titlul de proprietate, tatal meu care era singurul frate in sat, a facut Titlul de proprietate pe numele lui,cu 26 ari teren si casa.
La impartirea intre frati ce se ia in considerare, certificatul sau titlul?
Titlul de proprietate anuleaza Certificatul de mostenitor?
Sunt nascut in 11.09.1953. Lucrez din 19 iunie 1971. Am fara armata 40 de ani si 7 luni stagiul de cotizare. Am 6 ani si 11 luni lucrati in grupa 1 inainte de 1989. Vreau sa stiu daca am dreptul la pensie anticipata, implinind varsta de 60 de ani in 11.09.2013 si cu grupa 1 am 43 de ani stagiul de cotizare si daca voi fi scutit de penalizare.