avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate-Certificat mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate-Certificat mostenitor

Buna ziua,
As dori sa ma lamuriti in privinta Certificatului de mostenitor si Titlul de proprietate, care se ia in considerare la impartirea averii intre frati, dupa moartea parintilor?
Tatal meu (decedat) a trait intr-o curte cu parintii, casa separata construita de el in 1968, cand mai traiau parintii lui, care aveau si ei casa separata. Dupa moartea parintilor, cei trei frati au facut " Certificat de mostenitor" pe trei nume (numele fratilor). Au mostenit 2,5 ari teren in timpul C.A.P.-ului, fara gradina, care era proprietatea C.A.P. Cand s-a facut Titlul de proprietate, tatal meu care era singurul frate in sat, a facut Titlul de proprietate pe numele lui,cu 26 ari teren si casa.
La impartirea intre frati ce se ia in considerare, certificatul sau titlul?
Titlul de proprietate anuleaza Certificatul de mostenitor?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 16:11, 14 August 2016
Alexandru_BS a scris:

Cand s-a facut Titlul de proprietate, tatal meu care era singurul frate in sat, a facut Titlul de proprietate pe numele lui,cu 26 ari teren si casa.

Pai de ce "a facut" titlul doar pe numele lui? Adica, a declarat ca nu mai exista mostenitori, nu-i asa? Dvs. ce ziceti, a procedat corect?

Alexandru_BS a scris:

Titlul de proprietate anuleaza Certificatul de mostenitor?

Raspunsul este - NU. Certificatul arata ca sunt trei mostenitori, la fel ar fi trebuit sa fi fost eliberat si titlul, ca atare titlul este anulabil. De preferat, este sa se inteleaga intre ei si sa repare nedreptatea, amiabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot face intabularea si apoi vanzarea unei proprietati mostenite? DoinaMihai DoinaMihai Exista un act de intretinere de vanzare-cumparare facut de parintii mei, am deschis un proces pentru ca in acel act erau 40 de ari iar pe titlul de proprietate ... (vezi toată discuția)
Termen succesiune Viorel52 Viorel52 Buna seara.Problema este in felul urmator: tatal meu a decedat in 1968,mama in 1983.Mostenitori fiind eu si sora mea.Dupa moartea mamei,in 1984 am facut ... (vezi toată discuția)
Intrebare??? maaare theorhye theorhye Vă rog sa imi explicati si mie articolul din codul civil: Art. 696. - Eredele ce renunta este considerat ca n-a fost niciodata erede. Caz ... (vezi toată discuția)