avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot face intabularea si apoi vanzarea unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot face intabularea si apoi vanzarea unei proprietati mostenite?

Exista un act de intretinere de vanzare-cumparare facut de parintii mei, am deschis un proces pentru ca in acel act erau 40 de ari iar pe titlul de proprietate al tatalui meu erau 33 de ari, terenul existand la fata locului, fiind detinut de parintii mei. Am obtinut o hotarare judecatoreasca prin care mi s-au dat cei 7 ari lipsa plus inca doi ari. Parintii au decedat dar titlul a fost scris tot pe numele tatalui meu(desi e decedat). Pentru ca nu coincidea cu titlul de proprietate, actul de intretinere a trebuit sa-l modific conform titlului de proprietate pentru ca am vrut sa vand.

Suntem 5 frati si fiecare a primit cate ceva mostenire(terenuri agricole, intra si extravilane)

1.Era normal sa fie improprietarit un om decedat?

Nu s-a facut nici o succesiune dupa moartea parintilor si fiecare a ramas proprietar pe ce a primit de la parinti.

2.Cum pot intabula terenul obtinut prin hotarare judecatoreasca si ce trebuie sa fac in vederea numirii mele ca proprietar. Am de gand sa vand proprietatea.

3. Cum pot rectifica actul de proprietate a-mi fi trecuta suprafata actuala prezenta pe Titlul de Proprietate, modificat in urma hotararii judecatoresti?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 10:44, 10 Decembrie 2014
1. Nu conteaza data cand a fost eliberat titlul, conteaza data cand s-a depus cererea de reconstituire. Foarte multi, persoane in varsta, erau oale si ulcele cand li s-au eliberat titlurile. Pe de alta parte, inteleg ca d-voastra si cu fratii sunteti multumiti cu ce aveti in urma decesului parintilor, e ok. Daca d-voastra, prin hotararea definitiva, v-ati primit partea, sunteti cu sacii in caruta Nu va framantati pt. frati, daca lor le e bine asa...
2. Trebuie sa va adresati cu o cerere le OCPI de care apartineti. Aveti nevoie de o seria de acte, puteti apela la o persoana sa se ocupe de dosar contra unei sume, in general cateva sute de lei, sunt destui pe langa OCPI. Un sfat : dati un avans cat mai mic si restul cand va da dosarul.
3.Rectificarea se va face cand vi se va opera in coala CF, tot in baza hotararii definitive.
Ati investit hotararea?
Ultima modificare: Marți, 9 Decembrie 2014
DlGoe, utilizator
Titlul a fost rectificat conform hotararii judecatoresti, dupa moartea tatalui dar pe numele lui. De asta intrebam daca e normal sa fie improprietarit un om decedat, pentru ca i s-au dat 2 ari in plus intr-o parcela pe care o detinea.
Pentru ca eu sunt proprietara terenului prin actul de vanzare-cumparare(facut de parintii mei), cum pot face ca eu sa am un titlu de proprietate pe casa si terenul meu?

Vreau si trebuie sa rectific actul de vanzare-cumparare, aducandu-l la suprafata de teren de acum de pe titlu. Era cu 40 de ari, acum dupa rectificarea facuta in conformitate cu titlul nemodificat este de 33 de ari, mi s-au dat 9 ari de la Primarie conform hotararii judecatoresti, deci 2 ari sunt in plus. Pentru ca sunt in plus acestia trebuie impartiti prin succesiune.
Pentru a face asta am mevoie ca fratii sa renunte la succesiune sau la dreptul de proprietate pe cei doi ari in plus dar doi dintre frati nu vor sa semneze din motive diverse, desi m-am oferit sa le platesc contravaloarea
Ce pot face in acest caz?

Notara mi-a facut rectificarea actului de proprietate conform titlului de proprietate care spunea ca am doar 33 de ari, acum as vrea sa anulez rectificarea acestui act (pentru ca ma multumesc si cu cei 40 de ari care se gaseau in act initial, fara cei 2 in plus dati conform hotararii judecatoresti) dar m-a refuzat trimitandu-ma la alt notar, de ce? Este ilegal sa anulezi o rectificare a unui act?
Ce pot face?
Exista vreo varianta care sa nu necesite semnatura fratilor mei pentru succesiunea celor 2 ari, pentru a putea face modificarea actului de proprietate?

Multumesc!
La jumatate din probleme va pot raspunde corect, am trecut in urma cu putin timp prin asa ceva. Se va opera intai pe numele tatalui si apoi pe al d-voastr, in final vi se va elibera un extras de coala CF in care veti figura ca proprietar. Veti plati vreo 120 de lei in plus (sper sa nu gresesc!), pt. ca fost introdus in circuit si tatal.
Despre cei doi ari ,,in plus" nu stiu ce sa va spun!
Cred ca situatia asta le-a venit ca o manusa fratilor... va asteptau la cotitura :D
Varianta exista, de asta fiti sigur! Totul e sa gasiti omul/oamenii care s-o materializeze.
Consultati niste oameni isteti, sunt rari, dar sunt. Interesati-va pe la ocpi, vedeti si la primarie, vorbiti si cu un avocat, nu ocoliti nici notarii... asa-i ca v-am lamurit?
Ultima modificare: Miercuri, 10 Decembrie 2014
DlGoe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extindere mostenire ileanadraghici ileanadraghici buna seara, acum 10 ani a decedat tatal meu ,am facut taxa de succesiune cu mama si sora mea pentru bunurile imobile( terenuri si casa) cuprinse in titlul de ... (vezi toată discuția)
Cadastru mincinos+actiune in revendicare ? dumitru2000 dumitru2000 X a intocmit cu ajutorul expertulului cadastrist o documentatie cadastrala care cuprinde si o parte din terenul vecinului Y. Y nu are cadastru facut. X a ... (vezi toată discuția)
Cadastru si intabulare teren laurentiuu laurentiuu Vrem sa facem partajul dupa moartea parintilor . Terenurile nu au act de vanzare cumparare, chitante de mana sau altceva, nu am gasit.Practic nu avem nimic, ... (vezi toată discuția)