avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Extindere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Extindere mostenire

buna seara,
acum 10 ani a decedat tatal meu ,am facut taxa de succesiune cu mama si sora mea pentru bunurile imobile( terenuri si casa) cuprinse in titlul de proprietate al tatalui meu.Acum as vrea sa partajam alte terenuri pe care tatal meu si fratii sai nu le-au impartit intre ei( cate un ha pentru fiecare frate),provenite dintr-o mostenire ( pe titlul de proprietate sunt trecuti tatal meu si fratii sai).Terenurile sunt arendate , se primesc produsele conform contractului incheiat dar nu s-au perfectat actele de proprietate pentru fiecare frate si nu se plateste nici impozit. Tinand cont ca dintre mostenitori numai tatal meu a decedat, ceilalti fiind in viata iar unul dintre ei nu doreste sa perfectam actele de proprietate , va rog sa-mi spuneti;
-care este procedura legala atat pentru mediere cat si pentru dezbaterea succesiunii in instanta,
-cat din partea tatalui imi revine mie( mama mea a decedat acum doi ani) si cat surorii mele.
multumesc,
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 18:36, 2 Ianuarie 2015
Datele pe care ni le-ati furnizat sunt incomplete, e drept ca d-voastra ne-ati povestit multe aici, dar alte date erau mai importante.
Voi incerca un raspuns in functie de datele pe care ni le-ati furnizat.
1. Mergeti la un birou notarial (preferabil la cel la care ati dezbatut succesiunea dupa tata) si solicitati un supliment la certificatul (de fapt la certificatele, e si sora) de mostenitor. Temeiul legal este titlul de proprietate.
Daca nu ati dezbatut succesiunea dupa mama va trebui sa o faceti.
Ceva probleme veti avea, d-voastra si sora d-voastra, cand veti dori sa iesiti din indiviziune si sa va intabulati terenul.
Veti avea impreuna o sola de 1ha, cuprinsa intr-un teren de n ha.
Va fi nevoie de o expertiza topo, de o evaluare a valorii terenului facuta de un expert agronom... toate costa.
Cred ca daca le veti explica unchilor vor intelege si veti face partajarea prin una intelegere.
Cheltuielile cu judecata/expeertize/taxe se vor imparti in mod egal.
2. Avand ambii parinti decedati, veti mosteni hectarul de teren impreuna cu sora, cate 50 de ari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suplimentare mostenire mya69 mya69 Buna ziua, In 1998 a decedat tatal meu si am facut succesiunea dupa dansul (eu si fratele meu am renuntat in favoarea mamei) pentru tot ce avea in ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune daniel2d daniel2d buna seara. pe scurt problema mea este urmatoarea: -mama mea are un titlu comun de proprietate cu un frate, decedat din pacate, in suprafata de aprox. 2,5ha ... (vezi toată discuția)
^mostenitor^ sau simplu platitor de taxe ? ani_b ani_b In urma cu multi ani aprox. 18...parintii tatalui meu au decedat ...fratii ( 6 la numar...) au impartit pamantul intre ei in mod egal dar fara a face ... (vezi toată discuția)