avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ^mostenitor^ sau simplu platitor de taxe ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

^mostenitor^ sau simplu platitor de taxe ?

In urma cu multi ani aprox. 18...parintii tatalui meu au decedat ...fratii ( 6 la numar...) au impartit pamantul intre ei in mod egal dar fara a face succesiune dupa parinti si fara acte notariale ...cu 5 ani in urma tatal meu a trecut pamantul cuvenit in urma impartirii fratesti la primarie pe mama mea aceasta figurand ca platitor de impozit pentru terenul respectiv....Din pacate tata a decedat acum 2 ani iar anul acesta una dintre surorile lui ( vecina cu terenul respectiv ) a vandut cu acte de mana parcela respectiva unui consatean .......dar tot mama este ceea care a platit impozit si pe anul acesta.....Cum poate mama dovedii ca este ^ proprietarul^ acelei parcele chiar daca nu are ACTE ? S-au daca poate scoate persoana respectiva de pe teren doar prin simplu fapt ca ea este ^ succesorul^ tatalui meu iar cumnata mamei nu avea nici un drept sa introduca pe cineva abuziv pe terenul respectiv ......cel putin moral...poate..?!!
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 05:49, 11 Mai 2011
Orice drept de proprietate se invoca si se dovedeste numai cu acte, asadar trebuie dezbatuta succesiunea dupa cei decedati (in prima faza dupa bunici si apoi dupa tatal dvs.), urmand ca la final cei care vor dobandi cota de teren care a apartinut tatalui dvs. prin mostenire de la parintii sai sa aiba dreptul de proprietate si de a dispune de terenul respectiv (la succesiunea tatalui dvs. avand calitate de mostenitori atat sotia supravietuitoare, cat si copiii defunctului).
Sora respectiva a vandut cu chitanta de mana deoarece nu are act de proprietate asupra respectivului teren.La ora actuala , nu mai este permisa instrainarea terenurilor decat prin acte autentice(la notariat).Deci chitanta de mana este nula, de drept iar respectivul cumparator , neavand niciun drept, trebuie sa-si recupereze banii de la matusa d-voastra( sora tatalui)
In rest faceti succesiunea, dupa tata, la care aveti dreptul doar d-voastra , daca mai aveti frati eventual si mama d-voastra.Tatal d-voastra , avand mostenitori, sora lui nu are niciun drept asupra terenului ramas de la tatal d-voastra.Mama d-voastra, dovedeste cu act casatorie, cu cerificat fiscal, cu rolul deschis la primarie ca terenul a fost si este al ei(a fost impreuna ca sot si sotie, in rol)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Departajare teren DraguMircea DraguMircea Buna ziua. Numele meu este Dragu Mircea, inginer de profesie. Apelez la serviciile dumneavoastra intrucat am nevoie de cateva sfaturi. Tatal meu are doi ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, dacă sunt propietarul terenului intravilan dintr-o ... STR78 STR78 Bună ziua, dacă sunt propietarul terenului intravilan dintr-o curte asta în urma moșteniri după titlul de proprietate încheiat prin act de vanzare ... (vezi toată discuția)
Extindere mostenire ileanadraghici ileanadraghici buna seara, acum 10 ani a decedat tatal meu ,am facut taxa de succesiune cu mama si sora mea pentru bunurile imobile( terenuri si casa) cuprinse in titlul de ... (vezi toată discuția)