avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, dacă sunt propietarul terenului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, dacă sunt propietarul terenului intravilan dintr-o ...

Bună ziua, dacă sunt propietarul terenului intravilan dintr-o curte asta în urma moșteniri după titlul de proprietate încheiat prin act de vanzare cumpărare cu moștenitorii și pe teren se află o casă fără acte doar rol în primărie cum se făcea pe timpuri, ce se întâmplă dacă ce-i care au locuit acolo vor să revendice dreptul asupra imobilului. Aceștia sunt fratii mei, menționez că eu am refăcut clădirea de Jos dar fără acte .
Cel mai recent răspuns: STR78 , utilizator 15:39, 29 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


STR78 a scris:

în urma moșteniri după titlul de proprietate încheiat prin act de vanzare


Cum adică?
Pe titlu de proprietate sunt moștenitori mama sora ei și bunica mea, sora și bunica sunt decedate, după succesiune au ieșit mostenitori mama mea si copii sorei ei. Toți mi-au vândut mie tot terenul din curtea care locuiesc și unde să făcut moștenirea menționată. Tatăl meu este decedat m-ai are cu maică-mea încă trei copii care nu locuiesc în aceiași curte . Menționez că în primărie tatăl apare cu rol la casa care a fost pe terenul cumparat de mine de la moștenitori și pe care eu am reconstruito de Jos. Încă o dată menționez că tatăl decedat este cu rol în primărie cu se trecea pe timpuri doar asupra fostei construcții deoarece bunicii după titlul de proprietate nu iau trecut pământul din curte și de sub casă . Eu acum că sunt propietarul terenului și am reconstruito casa fara acte în ce situație mă aflu dacă fratii ce-i trei vor parte din casă. Mulțumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inteleg ca terenul e al dvs (in baza contractului de vânzare cumpărare cu mama si verii dvs), iar casa e a tatalui.
A fost o casa veche, pe care ati renovat-o fără autorizație. Deci, legal, e tot a tatălui.
Trebuie să dezbateti succesiunea după tata, unde au dreptul toti copiii.
Dacă nu va înțelegeți cu frații, va trebui să dezbateti succesiunea in instanța.
Ce șanse am în instanță de câștig, dacă fac dovada reconstrucției cu martori s-au ce sar întâmpla dacă nu mă înțeleg cu frații nici în instanță care ar fi verdictul judecătorului. Mulțumesc frumos pentru lămurire.
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2021
STR78, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscrierea proprietatii in cartea funciara Tulbas Camelia Rita Tulbas Camelia Rita Am mostenit de la parintii decedati o suprafata de teren pe care parintii mei au cumparat-o cu acte facute de mana de la vecinii, care au decedat si ei intre ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa frate mioararadu mioararadu Am titlul de propietate pe terenul si casa parintilor mei pe numele bunicului din partea tatalui .Mostenitorii fiind tatal meu decedat unchiul meu decedat si ... (vezi toată discuția)
Anulare titlu de proprietate cristina miha cristina miha Va rog cine ma poate ajuta cu un raspuns! Tatal meu a facut act de vanzare cumparare ptr.casa si teren aferent 250 mp in 1988.La incheierea actului au fost ... (vezi toată discuția)