avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

buna seara.
pe scurt problema mea este urmatoarea:
-mama mea are un titlu comun de proprietate cu un frate, decedat din pacate, in suprafata de aprox. 2,5ha extravilan.acest teren a fost restituit potrivit legii 18/1991.
acest frate al mamei mai are in proprietate aprox. 1,5 ha teren (din care 0,7ha intravilan) teren provenit tot de la bunicul prin dota inainte de colectivizare si 1ha padure despre existenta caruia noi nu am stiut pana acum cateva luni,acel hectar de padure apartinant tot bunicului.insumat aproximativ 2,5 ha teren mult mai valoros decat acele 2,5ha extravilan ce se gasesc pe titlul de proprietate comun.
mama mea doreste iesirea din indiviziune.
intrebarea este daca mamei mele i se cuvine acel pamant din titlul comun in intregime sau trebuie sa-l imparta in cota de 1/2 cu mostenitorii fratelui ei (cum pretind acei mostenitori) si care ar fi calea legala de urmat.
Din pacate trebuie sa spun ca amiabil...nu prea se poate.

cu stima,daniel.
Cel mai recent răspuns: daniel2d , utilizator 23:25, 9 Iunie 2012
Terenul prevazut de titlul pe care figureaza mama si unchiul dvs se va imparti in cote de 1/2 cu mostenitorii unchiului.
Cat priveste celalalt teren si padurea, despre care spuneati ca au fost proprietatea unchiului, exista si un titlu de proprietate pentru acestea? Si daca da, pe numele cui?
toate terenurile au apartinut bunicului meu (tatal mamei mele si al unchiului decedat).
bunicul a dat dota unchiului 1,5ha si casa in anii '50,apoi cu 2,5 ha a intrat la CAP.acel hectar de padure a fost luat de comunisti tot in acel timp.pentru terenul de 2,5 ha mama a primit titlu comun cu fratele ei (unchiul meu),acum decedat.de existenta acelui hectar de padure mama mea nu a aflat decat acum cateva luni,titlul fiind eliberat pe numele fratelui ei decedat).
nu mi se pare normala impartirea in cote de 1/2 doar a acelui teren
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iunie 2012
daniel2d, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune gabi86 gabi86 Buna seara Bunicul meu a avut 8 copii ,sase ditre acestia au primit cind s-au casatorit cu mici diferente 2,5ha fiecare ,ultimul casatorit 1,5ha .A venit ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune gabi86 gabi86 Buna ziua Bunicul meu a avut 8 copii ,sase ditre acestia au primit cind s-au casatorit cu mici diferente 2,5ha fiecare ,ultimul casatorit 1,5ha .A venit ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire mihaelamihaela1234 mihaelamihaela1234 Bunicul meu a avut 7 copii si o avere compusa din :15.5ha teren extravilan si teren intravilan in suprafata de 2500mp si 1500mp. El a dat pamant la fiecare ... (vezi toată discuția)