avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire

Bunicul meu a avut 7 copii si o avere compusa din :15.5ha teren extravilan si teren intravilan in suprafata de 2500mp si 1500mp. El a dat pamant la fiecare astfel: la 3 dintre ei a dat ca dota 2.5ha, la unul 2.5ha extravilan+2500mp intravilan cu testament, la altul(tatal meu) 2.5ha extravilan+1500mp intravilan cu testament cu caluza de intretinere iar la ceilalti doi nimic. Titlurile de proprietate in 1991 s-au dat dupa cum urmeaza in ordinea mai sus mentionata : 3 dintre ei au primit pe titlu 2.5ha extravilan, unul 2.5ha extravilan+2500mp intravilan iar ultimii 3 au fost inclusi pe acelasi titlu primind in total 5.5ha extravilan+1500mp intravilan. Tatal meu figureaza la primarie(la impozit) pe 3.5ha extravilan din 1991, iar pe terenul de 1500mp intravilan din 1978, construind in anul urmator o casa. Bunicii sunt decedati. Acum cei doi care sunt pe titlu cu tatal meu vor partea lor(eventual si din curtea tatalui meu), cat li se cuvine lor si cu cat maxim poate sa ramana tatal meu ? Mentionez ca terenurile extravilane s-au repartizat in alte locuri decat cum erau in testament. Pot sa invoc pentru terenul intravilan uzucapiunea de 30 de ani ?
Cel mai recent răspuns: cretalin88 , utilizator 22:51, 22 Mai 2013
Foarte interesanta speta dumneavoastra!Potrivit legii , in acest caz se poate cere anularea titlului de proprietate,deoarece acesta nu a respectat cotele repartizate de bunicul dumneavoastra in dispozitia testamentara lasata .Tatal dvs va ramane cu 2,5ha extravilan si 1500mp intravilan, cota rezultatata din mostenirea testamentara, iar restul de 3 ha se va imparti in cadrul mostenirii legale celor doi frati ai tatalui dvs care nu au fost inclusi in testament in cota de 1,5ha fiecare.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Mai 2013
cretalin88, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare titlu de proprietate mariaioanacampioana mariaioanacampioana Exista un titlu de proprietate emis in baza legii 18/1991 pe 5.5ha extravilan+1500mp intravilan si 3 persoane beneficiare. Un proprietar a avut anterior ... (vezi toată discuția)
Intabulare titlu de proprietate mariaioanacampioana mariaioanacampioana Exista un titlu de proprietate emis in baza legii 18/1991 pe 5.5ha extravilan+1500mp intravilan si 3 persoane beneficiare. Un proprietar a avut anterior ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune daniel2d daniel2d buna seara. pe scurt problema mea este urmatoarea: -mama mea are un titlu comun de proprietate cu un frate, decedat din pacate, in suprafata de aprox. 2,5ha ... (vezi toată discuția)