Avand in vedere dispozitiile art. 149 si urmatoarele din legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice puteti formula contestatie impotriva deciziei de pensionare in termen de 30 de zile de la comunicare, la Comisia Centrală de Contestaţii.
Teoretic, comisia ar trebui sa va solutioneze contestatia in 45 de zile, dar cu siguranta nu se va intampla asta.
Ulterior, va puteti adresa instantelor civile specializate in litigiile de munca si asigurari sociale.
De recomandat sa apelati la un specialist.
Din pacate cei de la [editat] sunt destul de persuasivi si nu fac decat sa isi urmareasca interesul. Nu sunt obligati sa va comunice contractul de cesiune, atata timp cat ati fost notificat cu privire la cesiune.
In notificarea cesiunii este specificat care este cuantumul creantei ce a fost cesionata catre [editat].
Daca nu veti mai plati, atunci noul creditor poate pur si simplu sa solicite unui executor judecatoresc executarea silita a contractului de credit.
Nu se pot face prea multe lucruri, dar totul depinde de la caz la caz.
Angajatul poate sa nu semneze cererea in cauza, iar in cazul in care o semneaza sa faca acte vizibile din care isi poate pastra copii pe care le va folosi intr-o actiune eventuala in constatare la instanta si o sesizare la ITM.
Daca semnarea cererii respective survine la sfarsitul lunii de referinta poate langa semnatura sa inscrie si data semnarii documentului.
Daca in aerul expirat a iesit 0.7 la mie, in sange va iesi in jurul 1,1 + - 0,1, iar in acest caz este vorba de infractiune si va recomand sa discutati cu un avocat.
Cu un avocat bun puteti sa obtineti o ordonanta de sup, amenda administrativa si sa ramaneti si cu permisul.
Depinde f mult de rezultatele de la medicina legala, de ora consumului, de persoana si multi alti factori.
Termenul legal de contestare a deciziei de concediere este cel prevazut de codul muncii, respectiv de 30 de zile de la data comunicarii acesteia.
Termenul de 45 de zile stabilit de legea dialogului social ar trebui sa priveasca aceiasi decizie de concediere cu exceptia deciziei de sanctionare, unde termenul ar ramane de 30 de zile.
Am avut onoarea de a participa la o intalnire majora cu mai multi specialisti in materia dreptului muncii atat teoreticieni de marca cat si practicieni, iar opinia generala a fost ca termenul de contestare este de 30 de zile.
Cel putin eu personal consider ca legea dialogului social este o lege care s-a dorit a fi inovatoare, dar ea este o lege data pe sistemul copy/paste, dar fara a incerca o armonizare a normelor juridice inglobate in aceasta lege si probabil de aceia legislativul a fost pasat prin metoda asumarii raspunderii guvernului pentru aceasta lege.
Oricum intrebarea ar fi daca mai avem nevoie de legislativ atata timp cat pentru majoritatea legilor importante se utilizeaza metoda asumarii raspunderii guvernului?
Fiind vorba de o hotarare definitiva si irevocabila prin nerecurare aceasta nu mai poate fi atacata decat cu contestatie in anulare sau revizuire.
In cazul unei hotarari privind incredintare minori, ea nu poate fi luata ca atare cu privire la puterea lucrului judecat, intrucat daca au loc schimbari ale conditiilor de "mediu" ale celor doi parinti, atunci instanta avand in vedere interesul superior al copiilor va dispune dupa caz la incredintarea minorului catre unul dintre cei doi parinti sau va stabili o custodie comuna dupa caz.
Daca faceti inmatricularea pana la intrarea in vigoare a legii nu veti plati taxa de poluare.
Din pacate nu prea puteti face prea multe.
Din punct de vedere civil lipsa unui inscris cu valoare probanta va ingradeste la formularea unei actiuni civile unde singurul mijloc de proba ar fi proba testimoniala, care nu este indeajuns pentru a proba imprumutul.
Va ramane doar posibilitatea formularii unei plangeri penale pt inselaciune, dar si aceasta este greu de probat.
Art. 301. - Termenul de recurs este de 15 zile de la comunicarea hotărârii, dacă legea nu dispune altfel.
In cazul neplatii pensiei de intretinere partea vatamata poate formula plangere penala pentru neplata cu rea-credinţă, timp de două luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească. Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate, iar impăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
De asemenea si împiedicarea în mod repetat pe oricare dintre părinţi să aibă legături personale cu minorul, în condiţiile stabilite printr-o hotarare judecatoreasca se pedepseste cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă. Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate, iar impăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.